dissabte, 4 d’abril del 2009

"Qui va matar John O'Neill?" al Tocat d'Alboraia

Diumenge 5 d’abril del 2009

El Tocat d'Alboraia projecta
"Who killed John O'Neill?"
("Qui va matar John O'Neill?")
de Ty Rauber i Ryan Thurston


Aquest diumenge 5 d’abril, el Tocat d'Alboraia convida a vore la pel·lícula "Who killed John O'Neill?" ("Qui va matar John O'Neill?"), 2004, USA, 100’, produïda i dirigida per Ty Rauber, escrita i interpretada per Ryan Thurston. La projecció començarà puntualment a les 5 de la tarda.
Després de més de dos anys intentant aconseguir els subtítols d'aquesta pel·lícula per fi els han trobat. Ja podem gaudir d'aquesta singular obra.
Un únic actor, una sola habitació i set personatges. A partir de la pregunta, qui va matar John O’Neill?, el director Ty Rauber ens ofereix una completa explicació d'allò succeït a Nova York l'11 de setembre de 2001.
John O’Neill va treballar per a l'FBI durant 25 anys, i va arribar a ser el major expert en terrorisme d'Al Qaeda. Va començar a investigar el terrorisme islàmic quan va tenir lloc el primer atemptat de 1993 contra les Torres Bessones. El seu gran olfacte i obstinació el van convertir en un expert caçador de terroristes. Així, en 1995, Neill va assolir l'arrest, al Pakistan, de Ramzi Ahmet Youssef, el cervell de l'atemptat de 1993.
O’Neill va investigar també els atemptats contra les ambaixades nord-americanes a Dar-es-Salaam i Nairobi en 1998, i a l'octubre del 2000 al Iemen contra el vaixell de guerra USS Cole.
Però a partir de la seua investigació a l'atac del Iemen, l'octubre del 2000, les autoritats nord-americanes no li permeten avançar en les seues investigacions sobre Bin Laden i la xarxa Al Qaeda. I no només això, l'agent antiterrorista del FBI es troba que de sobte comença a ser desacreditat pels seus propis caps.
L'estiu de 2001, l'agent John O’Neill presenta la seua renúncia i marxa desil·lusionat del FBI. La jugada mestra dels conspiradors del 11- S ve quan el dia 1 de setembre del 2001, Jerome Hauer, assessor per a agències del Govern en assumptes antiterroristes, proposa a John O'Neill el lloc de responsable de seguretat del World Trade Center, Les Torres Bessones.
Deu dies més tard, l'11 de setembre del 2001, a les 9:49 am., es produeix l'ensorrament de la Torre sud. Uns avions s'havien estavellat contra les Torres Bessones de Manhattan. O’Neill es trobava en la seua oficina del pis 34. John O’Neill va morir l'11 de setembre, sent una de les víctimes dels brutals atemptats. L'agent de l'FBI que sabia massa, el major expert en terrorisme d'Al Qaeda va deixar de molestar per sempre.
Tràiler pel·lícula :
Plànol de com arribar-hi, clica al damunt per obrir el plànol més gran.