dimecres, 22 d’abril del 2009

El dia de Sant Jordi i l'obra de Joan Pinyol


Pilota de set entre les
obres més votades per
al premi “El setè cel”


El recull de contes Pilota de set (Ed. Proa, 2008) , amb què l’escriptor capelladí Joan Pinyol va guanyar el XLIII Premi Recull de Narrativa, opta a un altre premi a través d’una votació per internet que poden fer totes les persones que ho desitgin.
Es tracta del Premi “El setè cel, 2009”, convocat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Salt (El Gironès) i adreçat a aquelles obres editades al nostre país durant el 2008. Així, i a partir de les seixanta-tres obres que opten al premi, s’ha obert un període de votacions a través d’internet –que acaba el proper 23 d’abril- i, després de diferents recomptes, amb data 17 d’abril el llibre de Pinyol figura entre les disset obres més votades. A partir d’aquí, i segons les bases del premi, entre les cinc primeres escollides pels lectors, el jurat –format per diverses persones vinculades al món de les lletres- escollirà la guanyadora.
Si voleu, trobareu tota la informació del premi i el formulari per poder votar, i accedir al sorteig del lot de les cinc obres finalistes, entrant en aquest web i clicant Premis “Setè cel” de Salt.

Dos microcontes de Pinyol
en punts de llibre a Amsterdam

Coincidint amb la celebració de Sant Jordi a la capital holandesa, el Casal Català d’Amsterdam ha repartit entre els seus socis punts de llibre que incorporen la traducció al neerlandès de dos microcontes de l’escriptor capelladí. Es tracta de “Sentències evidents” i “Presses mortals”, del llibre Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna (2001) que han estat traduïts per Marga Demmers, estudiant holandesa de Filologia Catalana de la UOC que ara mateix, i tenint en compte la bona acollida que han tingut aquests textos de Pinyol entre els seus compatriotes, ha iniciat la traducció al neerlandès del llibre sencer.