dissabte, 18 d’abril del 2009

"Happiness" al Tocat d'Alboraia

Diumenge 19 d’abril del 2009

El Tocat d'Alboraia projecta "Happiness" (Felicitat)
de Todd Solondz


Aquest proper diumenge 19 d'abril, el Tocat d'Alboraia convida a gaudir de la pel·lícula de Todd Solondz, "Happiness" (Felicitat), 1998, USA, 140’, intèrpretada per Jane Adams, Lara Flynn Boyle, Philip Seymour Hoffman, Joy Adams, Cynthia Stevenson, Dylan Baker, Ben Gazzara, Louise Lasser, Elizabeth Ashley, Jared Harris, Jon Lovitz, Camryn Manheim, Rufus Read.
La projecció començarà puntualment a 2/4 de 4 de la tarda.
El que tenim ací no és ni una comèdia ni un drama fàcilment classificable, es tracta més aviat d’una ganivetada precisa, agra, amarga i mordaç a les aparences. Un retrat afilat de les hipocresies, frustracions, desil·lusions, complexos, traumes i aberracions que s’oculten per sota de la superfície.
En aquesta pel·lícula, Todd Solondz ens mostra uns personatges que ens faran partícips del patetisme i la desesperació en els quals estan sumits, éssers solitaris que van sent testimonis del seu propi enfonsament, d’una insatisfacció permanent, de decepcions de vegades molt dures, de la seua pròpia incapacitat per connectar verdaderament amb algú, dels complexos insuperables, de traumes que acaben per esclatar...
Tot el rerefons que es va traient a la llum resulta ben sovint retorçadament mordaç i corrosiu. Un humor negre amb sabor a bilis que ens produeix perplexitat, irritació, esgarrifança, fins i tot ràbia i impotència. Unes imatges filmades amb descarnada honestedat i, de vegades, fregant la sordidesa, regirant la consciència de l’espectador. Brillant exercici d’autocrítica social, una obra dura, pertorbadora i incòmoda que no deixa pedra sobre pedra.
Tràiler pel·lícula :

Plànol de com arribar-hi, clica al damunt per obrir el plànol més gran.