dissabte, 11 d’abril del 2009

"La recerca de la "felisitat" a Piera

Diumenge 12 d’abril del 2009

Cinèfils de Piera projecta
“The pursuit of happyness”
-La recerca de la "felisitat”-
de Gabriele Muccino


El grup Cinèfils de Piera convida a veure, el proper diumenge dia 12 d’abril, a la Sala Polivalent del Casal per a Joves i Grans a 2/4 de 7 de la tarda, la pel·lícula “The pursuit of happyness” -La recerca de la "felisitat- de Gabriele Muccino, EUA, 2006, 117’, interpretada per Will Smith i el seu fill Jaden Christopher Syre Smith i per Thandie Newton.
La recerca de la "felisitat” o La recerca de la felicitat (en anglès, The pursuit of happyness) és una pel·lícula dramàtica basada en fets reals de la vida de Christopher Gardner, que narra la seva lluita per la supervivència econòmica, després de temps sense un treball remunerat, abandonat per la seva esposa, convertit així amb pare solter i havent de cuidar el seu fill, buscant una feina més ben remunerada utilitzant totes les tàctiques comercials que coneix, Chris lluitarà contra vent i marea obrint-se camí cap a la felicitat amb què tant somia, fins que va aconseguir entrar en una empresa de corredors de borsa.
El títol de la pel·lícula prové de les paraules que en Thomas Jefferson va plasmar al Preàmbul de la Declaració d'Independència dels Estats Units on diu que "tots els homes tenen uns drets inal·lienables, entre els quals hi ha la vida, la llibertat i La recerca de la felicitat ". El nom original de la pel·lícula és "The Pursuit of Happyness", mentre que correctament hauria d'estar escrit com "Happiness" i no "Happyness". La paraula "felicitat" s'ha escrit així perquè a l'escola on el fill d’en Chris estudiava hi havia aquest nom escrit a la paret amb aquest error ortogràfic. Traduït equivaldria a dir "La recerca de la "felisitat".
Tràiler pel·lícula :