dissabte, 25 d’abril del 2009

“Els Inadaptats” a Piera

Diumenge 26 d’abril del 2009

Cinèfils de Piera projecta “The Misfits” - Vidas rebeldes / Els Inadaptats - de John Huston

El grup Cinèfils de Piera convida a veure, el proper diumenge dia 26 d’abril, a l’Espai d’Entitats, a 2/4 de 7 de la tarda, la pel·lícula “The Misfits”, 1961, USA, 124’. Magistral pel·lícula, dirigida per John Huston i amb un extraordinari guió escrit pel gran dramaturg Arthur Miller. Interpretada per Clark Gable, Marilyn Monroe, Montgomery Clift, Thelma Ritter, Eli Wallach, Estelle Winwood, James Barton, Kevin McCarthy. La traducció al català de “The Misfits” hauria de ser “Els Inadaptats” i en castellà es va traduir com a “Vidas rebeldes” a Espanya i “Los inadaptados” a Hispanoamèrica.
Pel·lícula mítica per ser la última dels actors Marilyn Monroe i Clark Gable, i per la presencia en la pel·lícula d’un Montgomery Clift bastant malalt. Robert Mitchum havia rebutjat el paper principal. El rodatge va ser força complicat, es va filmar del 18 de juliol al 4 de novembre de 1960 en el desert de Reno (Nevada), al cap de dues setmanes de començar es va haver de parar per l’internament de Marilyn a l’hospital per una cura de desintoxicació de alcohol i drogues. El rodatge s’acabà el 4 de novembre de 1960 i Clark Gable va tenir un infart de miocardi tres dies després, morint el 16 de novembre del mateix any, Marilyn es va morir l’any següent. The Misfits es va estrenar a Estats Units el febrer del 1961.
En ple procés de divorci amb Marilyn Monroe, Arthur Miller va escriure aquest excel·lent guió sobre un tercet de persones fracassades i inadaptades, atípic western de perdedors, lànguid i melancòlic. Poques pel·lícules han mostrat a uns personatges tan conscients del seu fracàs, com en aquesta historia. The Misfits ha estat qualificada com una joia del cine i una de les pel·lícules més boniques de la historia del cine. Una pel·lícula que cal veure-la amb els cinc sentits.
Tràiler pel·lícula :