diumenge, 4 de març del 2007

Per figues a Capellades

Avui és el Mercat Figueter

Per quaresma, figues ensucrades
Les figues més dolces,
les trobareu a Capellades

Avui diumenge dia 4 de març
és el Mercat Figueter de Capellades


El Mercat Figueter de Capellades (l'Anoia) recorda com, antigament, el segon diumenge de quaresma es posaven a la venda les populars figues ensucrades. La fira s'ha recuperat i avui ofereix productes tradicionals però també hi estan representats el sector industrial, el comerç i les entitats.
La vila de Capellades es converteix durant 10 hores en un mercat, amb diferents punts d’oferta professional i lúdica. El conseller de Comerç, Pere Esteve, serà l'encarregat d'inaugurar la festa a les 12:00 hores als estands de la plaça de Catalunya. Al mateix lloc s'hi estarà fent la trobada d’intercanvi de plaques de cava. A la tarda es farà un subhasta d’antiguitats i d'objectes curiosos i durant tot el dia està en marxa el concurs de fotografia, que ha d'immortalitzar els actes.
Passant a l’oci, de les 11:00 a les 20:00 hores, el carrer Major es veurà ocupat per cercaviles, danses, faquirs, malabars, circs, contes i teatre. L’espectacle infantil Simpàtik es fa a les 17:00 hores a la plaça Catalunya i les havaneres del grup Port Vell són a les 19:00 hores. A més, al casal Cal Ponet es fa ball i també hi ha sevillanes a la plaça Àngel Guimerà.
Com ens explica des de l'Ajuntament Raül Bartrolí, “el mercat se celebra des de fa més de dos segles, i va néixer en el marc on tenia lloc l'intercanvi de bestiar, bacallà i fruits secs de persones vingudes de tota la comarca. Actualment reuneix unes 10.000 persones, i és una festa plena d'activitats culturals per a tothom”.
· Andrés Antebi (Festes.org) · La Malla ·
· Més informació: Capellades.net ·