dimecres, 28 de febrer del 2007

Els Bombers de Mataró a Masquefa

El 3 de març

Dissabte passarà per Masquefa el relleu de la Torxa de la
II Setmana dels Bombers


El dissabte dia 3 de març passarà per Masquefa el relleu ciclista de la Torxa de la II Setmana dels Bombers, que es celebra a Mataró en motiu del 150 aniversari dels Bombers de Mataró.
Els dies 3 i 4, la Torxa que presidirà els 8 dies d'aquesta convocatòria serà duta en una cursa ciclista per relleus des d'Igualada (que va ser seu de la I Setmana, celebrada l'any passat) fins a Mataró. El primer dia, el recorregut passarà per Capellades, Piera, Vallbona d'Anoia, Masquefa (l'Anoia), Martorell, Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat), Castellbisbal i Rubí (el Vallès Occidental). A l'endemà, la flama partirà des de Rubí camí de Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet (el Vallès Occidental), Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Granollers, la Roca del Vallès (el Vallès Oriental), Argentona i, finalment, la capital del Maresme, Mataró.
La cursa ciclista per relleus tindrà lloc per les carreteres principals o secundaries i camins entre Igualada i Mataró, els dies 3 i 4 de març, de les 8 a les 14 h del matí. Hi poden participar bombers funcionaris i bombers voluntaris. [Veure tríptic II setmana bombers]
En la II Setmana dels Bombers hi haurà diverses activitats. Els dies 3 i 4 la cursa ciclista per relleus per portar la Torxa que presidirà els 8 dies d'aquesta convocatòria. El dimecres 7 de març tindrà lloc una Jornada Tècnica dedicada a les "Intervencions en túnels". El divendres 9 de març es commemorarà la festivitat de Sant Joan de Déu, patró dels bombers, i es farà amb el lliurament de les Medalles als bombers de la Generalitat que porten 20, 25 i 35 anys en el servei. I el cap de setmana (dies 10 i 11), tindrà lloc el III Concurs d'Excarceració, una prova en què 16 equips competiran per fer el més acurat salvament de víctimes d'accidents de trànsit, a les quals hauran d'extreure de l'interior d'un vehicle suposadament estavellat. L'equip guanyador representarà els Bombers de la Generalitat en el Campionat d'Espanya que se celebrarà a Elx (Alacant) entre el 9 i l'11 de maig.
Però el programa d’actes d’aquest 150 anys s’estendrà durant tot l’any. Una comissió organitzadora integrada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament i el Consell de Seguretat i Prevenció de Mataró ha programat tot un seguit d'activitats que s'aniran celebrant al llarg de 2007. Activitats de caire esportiu, cultural, de formació tècnica per a bombers i altres professionals de les emergències i actes divulgatius i també actes festius. També es preveu la inauguració del nou parc de bombers i el comiat de l'actual, així com la publicació d'un llibre que recollirà la història del cos de bombers de la ciutat, un dels més antics del país.
El primer parc de bombers a Mataró es va posar en funcionament el 27 d’abril de 1857. El cos, un dels primers organitzats a tota Catalunya, estava format per voluntaris, en la seva majoria fusters, manyacs i paletes. 150 anys més tard, el parc mataroní compta amb una seixantena de bombers, dividits en quatre torns, que depenen de la Generalitat.


· Més informació:
· 150 aniversari dels Bombers de Mataró ·

1 comentari:

Anònim ha dit...

perdó pel spam, però com vas anunciar l'última manifestació potser t'interessi saber que el pròxim 24 de març a les 17:00 se celebra una convocatòria estatal pel dret a l'habitatge digne.
Més informació:
http://bcn.vdevivienda.net/2007/02/15/por-primavera-seguimos-en-la-calle/