dilluns, 19 de febrer del 2007

El territori en venda

‘Vila de Copons’ i ‘Diari No Tan a Prop’ ens informen de
diverses jornades d’organitzacions i col·lectius en defensa
del territori que s’organitzen els propers cap de setmana.

‘Vila de Copons’ informa de la:
Jornada informativa: L’Anoia en Venda
Diumenge, 25 de febrer, a Capellades

Companys i companyes,
Des de La Lliga de Capellades estan organitzant una jornada per poder intercanviar impressions entre els diferents col.lectius de la comarca que ens estem mobilitzant contra aquest model de comarca imposat des de Barcelona. De moment ja ens han confirmat l’assistència (ADAPA, CUP, els opositors a l’abocador de Can Mata (Hostalets), Salvem l’Anoia, la Coordinadora d’afectats i afectades pel parc eòlic de Serra Morena, la Plataforma contra el Pla Director de la Conca d’Òdena, i possiblement Unió de Pagesos, els opositors a l’abocador de Pujalt i d’altres col·lectius. Si hi voleu participar, la jornada està oberta a tothom i no cal preinscripció. Ens veiem a Capellades. Si voleu contactar amb nosaltres per demanar més informació: Vila de Copons

La comarca de l’Anoia viu un moment clau en la seva història pel que fa al seu futur. Actualment s’estan planificant grans projectes per part de les administracions (Pla Director, abocadors, parcs eòlics, projectes urbanístics…) sense comptar moltes vegades amb la ciutadania i fent poc accessible la informació. Es per això que des de la Lliga ens proposem fer un debat amb les diferents plataformes i entitats de la comarca per a donar a conèixer els diferent projectes existents i debatre sobre les problemàtiques que ens afecten i les propostes de futur per a l‘Anoia.

Jornada informativa: L’Anoia en Venda
Diumenge, 25 de febrer, a Capellades
Lloc: Saló Rosa
Hora : 10:00 hores
Planificació de la Jornada:
10:00 del matí, inici i presentació dels diferents participants i explicació dels diferents projectes existents a la comarca.
11:30 Recés.
12:00 Exposició i debat sobre els plans presentats i alternatives proposades des de les diferents plataformes , organitzacions… i posada en comú de les actuacions.
14:00 Fi del debat i vermut pels assistents.

Nota: l’organització es reserva el dret de modificar els horaris si així es creu convenient per al bon desenvolupament de la jornada.

· Més informació: Vila de Copons · La Lliga de Capellades ·

‘Diari No Tan a Prop’ informa de la:
1ª Trobada de Plataformes, Associacions i Col·lectius en Defensa del Territori
Dissabte 24 de febrer a Castelló de la Plana

‘Coordinadora per la Terra - Compromís pel Territori’ convoquen la
‘1ª Trobada de Plataformes, Associacions i Col·lectius en Defensa del Territori’
el proper dissabte 24 de febrer a Castelló de la Plana de 10 a 14 hores a la Plaça de les Aules,
per a totes les associacions, col·lectius, entitats... preocupades pel territori
Per qüestions d'organització, preguem a tots els grups que desitgen assistir, que facen la inscripció a la major brevetat possible. No hi ha quota d'inscripció (però agrairem les aportacions econòmiques per tal de cobrir despeses).
Inscripció: correu: Per la Terra
Telèfon 636763196
Dades a enviar:
Organització, col·lectiu .. :
Adreça postal:
Persona de contacte:
Telèfon:
Correu electrònic:
Pàgina web:
Els diferents col·lectius disposaran d'un espai (taula) i d'un temps de paraula per explicar la seua problemàtica.
Organitza: Coordinadora per la Terra
Entitat cívica que agrupa diferents grups de les comarques de Castelló en defensa del medi ambient i per un urbanisme humà.

· Més informació:

‘Diari No Tan a Prop’ informa de la:
20ª Trobada d'entitats i plataformes
en defensa del territori dels Països Catalans
23, 24 i 25 de març del 2007
al recinte Flor de Maig de Cerdanyola del Vallès

Benvolgudes entitats i plataformes,
Els propers 23, 24 i 25 de març al recinte Flor de Maig (Cerdanyola del Vallès) la Federació Ecologistes de Catalunya (EdC) hem organitzat la 20a Trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans. Aquest cop les Trobades estan coordinades per Salvem el Vallès i l'ADENC.
A partir d'avui us anirem informant de les novetats d'aquestes Trobades en diferents correus-e.
En aquest correu-e us volem informar:
- Us adjuntem el programa de xerrades i tallers (arxiu .pdf). Els debats d'actualitat ambiental aniran a l'entorn de 6 eixos: Mobilitat, Planificació territorial, Espais naturals a conservar, Gestió de residus, Polítiques energètiques i Agricultura sostenible. Es realitzaran 3 tallers: Curs d'edició de material de difusió, Curs bàsic de Recursos Legals, Dret i Medi ambient i Taller de consum responsable. Alguns dels ponents seran: Josep Maria Mallarach, Jaume Terrades, Pep Riera, Ramon Caralt, etc,...
- Hi haurà una Mostra jove de treballs d'estudi sobre les ciències naturals i el medi ambient (us adjuntem .pdf). La mostra consisteix en una breu exposició oral de treballs d'estudi del medi ambient realitzats per joves (treballs de recerca de batxillerat, projectes de mòduls
professionals o qualsevol estudi en aquest àmbit).
- La propera setmana activarem una pàgina web amb més informació i des d'on també podreu fer la inscripció via on-line. Ja us informarem puntualment.
Fins aviat! . Per més informació també aquí.
Federació Ecologistes de Catalunya (EdC)
Salvem el Vallès
Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC)