dissabte, 17 de febrer del 2007

Detenen una banda que robava a l’Anoia

Es feien passar per policies

Els Mossos desarticulen un grup
que robava a domicilis de l'Anoia

Els detinguts utilitzaven armes de foc
i es feien passar per policies

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones que formaven part d'un grup dedicat als robatoris amb violència i intimidació a l'interior de domicilis utilitzant armes de foc i fent-se passar per falsos policies. La investigació es va iniciar a primers d'octubre de l'any passat arran de dues denúncies presentades per veïns de Vilanova del Camí i de Piera (Anoia).
A Piera, tres dels detinguts van interceptar la víctima quan sortia del seu vehicle en l'aparcament d'un supermercat d'aquesta localitat. Després d'identificar-se amb plaques de policia falses van obligar-la a acompanyar-los fins al domicili familiar, on volien realitzar un escorcoll. Durant el trajecte, la van amenaçar amb una arma de foc curta. Un cop al domicili, els falsos policies van demanar-li on tenia guardats els diners i la víctima va lliurar-los cinc mil euros en metàl·lic. Posteriorment, van escorcollar tota la casa a la recerca d'altres objectes de valor.
Els cinc detinguts, als quals els consten nombrosos antecedents policials i se'ls imputen els delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal i usurpació de funcions públiques, són: Basilio MF, de 26 anys i veí de Olèrdola; Juan ED, de 22 anys i veí de Vilanova del Camí; Licerio RR, de 31 anys i veí de la Granada del Penedès; Julio RG, de 29 anys i veí de Lleida, i Francisco Javier DE, de 28 anys i veí de El Prat de Llobregat.
Basilio MF, Juan ED i Licerio RR, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Igualada, que va decretar el seu ingrés a presó provisional. D'altra banda, Julio RG i Francisco Javier DE van passar ahir a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Igualada. El primer va quedar en llibertat i el segon també va ingressar a la presó.
En l'escorcoll del domicili d'un dels integrants de la banda els agents van comissar, entre altres, una escopeta retallada i diferents objectes relacionats amb d'altres robatoris.
La investigació policial ha estat complexa tant per la gran mobilitat dels integrants de la banda, que ha portat als agents a fer detencions a les localitats de El Prat de Llobregat, Abrera, Manresa i Igualada, com per les mesures de seguretat que adoptaven, com ara cameres de seguretat als seus domicilis per detectar la vigilància policial.
En aquests moments la investigació continua oberta per determinar si els detinguts han pogut estat involucrats en d'altres fets delictius similars en d'altres demarcacions.
· Foto i informació: Mossos d'Esquadra ·