dissabte, 24 de març del 2007

"de Masquefa"

Una ‘Plataforma i espai digital per a debatre i parlar sobre la Masquefa que volem i la que no volem’, aquest és el seu escrit de presentació:

Un altre Masquefa és possible ?

En aquests darrers anys Masquefa ha crescut molt, molta gent pensem que ha crescut massa, massa de pressa i molt malament. Els creixements ràpids i descontrolats generen deficiències de tota mena. Pensem que el pla urbanístic d’aquest creixement tenia i té moltes deficiències i la seva planificació i la realització s’han fet de les pitjors maneres possibles i ple d’irregularitats. S’havien previst molt malament els equipaments i els serveis i això ho estem pagant tots els veïns. El nivell de la qualitat de vida de la gent de Masquefa ha disminuït força considerablement.
Cada vegada hi ha més gent que és queixa d’alguna cosa o altre: la mala gestió dels espais verds i els arbres urbans, el deteriorament de l’entorn cada vegada més brut i descuidat, la deficient recollida d’escombraries, l’escàs personal de l’ambulatori, el poc diàleg i la poca informació de l’Ajuntament envers els vilatans, la progressiva baixada qualitativa de les activitats culturals, la manca de voluntat d’entesa amb algunes de les entitats del poble.
Les persones que s’adrecen a l’Ajuntament demanant informació o explicacions d’alguna cosa, exposant algun problema, manifestant el seu parer o fent alguna queixa o reclamació, el més probable es que l’Ajuntament no et contesti res de res i si algú hi insisteix és pot donar el cas que et facin un discurs entabanador que no t’aclareix res o que t’escridassin per l’atreviment d’adreçar-te a la casa gran. Cada vegada hi ha més la sensació que tant el govern com la oposició actuen d’esquena a la gent i sovint contra la gent.
L’Ajuntament ha fet un reglament de participació ciutadana que és més aviat de control de la participació. Van presentar un pla de protecció del barri antic que semblava que volia fer fora a tots els que hi vivien. Han elaborat un projecte de residència per a gent gran que és un disbarat. Cada vegada que l’Ajuntament necessita algun terreny per algun equipament, ho fa a canvi de requalificar més terrenys per a fer-hi molts més habitatges, generant així una roda del mai acabar de créixer. En els butlletins informatius de l’Ajuntament i els de tots els partits que hi són representats només hi expliquen el que els interessa, són una bona propaganda pamfletària, però les coses importants i polèmiques que es couen a l’Ajuntament no les explica ningú o ho fan de manera parcial i interessada. I els plens de l’Ajuntament, la gent que hi va diuen que fan pena, sovint es tiren els plats pel cap només per veure qui sap anar més enllà en l’espectacle mediàtic, com si fossin aquests tristos espectacles que sovint és poden veure a les escridassades de les corts de Madrid o als programes de cridòries d’algunes televisions.
Els diversos partits que estan a l’Ajuntament de Masquefa ja han començat a anunciar com seran les seves llistes per a les properes eleccions i tot sembla assenyalar que ens espera molt més del mateix. Els partits de dretes tenen un projecte més definit, volen el poder per a poder fer més plans que permetin l’especulació, interessi o no a la majoria de masquefins. Els partits que es diuen d’esquerres, no sembla que tinguin gaire clar el projecte de poble que tenen, però volen mantenir els seus espais de poder per anar fent la viu viu.
Potser ja es hora que hi reaccionem i fem alguna cosa per mirar d’incidir en tot aquest malparat panorama. Ens caldria tenir alguna mena de plataforma, independent de l’Ajuntament, amb la qual poguéssim exposar i debatre les propostes, suggeriments i queixes de la gent i les pogués encarrilar cap a l’Ajuntament i cap a les altres administracions quan calgui. Quatre persones es poden fer escoltar més bé que una de sola i 44 o 444 més que quatre. Potser també caldria parlar si seria convenient i si seriem capaços de fer alguna cosa per tal que pugui entrar a l’Ajuntament gent nova amb la qual ens hi puguem sentir més ben representats i no arrosseguin aquest llast de ser sempre els mateixos els que remenen l’olla, no és bo per a la democràcia i pel bon funcionament de les institucions aquesta mena d’enquistament de que sempre hi hagi representades les mateixes persones, calen renovacions més profundes i més sovint.
Per a debatre i parlar de tot això s’ha obert aquest espai digital: “de Masquefa”. Tota la gent que d’una manera o altre està vinculada a Masquefa, els masquefins d’ara i també els que han marxat, els que hi viuen tot l’any o alguna temporada de l’any, els que hi treballen, ... i a més coincideixen en algunes coses de les que es diuen aquí i creuen que estaria bé parlar-ne, estan convocats i convidats a fer-ho. Es pot fer directament posant comentaris a “de Masquefa” i també enviant articles i propostes per a ser publicades, amb el correu electrònic de “de Masquefa”.
No ens podem refiar més que els polítics que ara estan a l’Ajuntament canviïn d’actitud. Ningú rectificarà ni ens solucionarà les coses si la gent de Masquefa no fem sentir la nostre veu i parlem clar dient el que volem i el que no volem i ens decidim a actuar més activament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

si es possible pero per aixo es necesaria la implicacio del masquefins, si vols aconseguir cosas thas de moure a casa no t`ho portaran. tenim tots un problema molt gros...solsament sabem quejarnos pero no fem res mes.
no nem be ja us u dic ben clar, em de espabilar!!

Anònim ha dit...

Crec que a les eleccions s'hi pot presentar tothom, els que vulguin muntar una plataforma ciutadana, han de ser més agosarats i presentar-se a les municipals, niriem molt millor!!