dimecres, 14 de març del 2007

Joan Pinyol guanya el Joaquim Ruyra

Amb 'Pilota de set'

El capelladí Joan
Pinyol guanya el
43è premi Recull de
narrativa a Blanes

>Els guanyadors:
Josep-Ramon Bach, Joan Pinyol,
Carme Arnau, Marc Pallarès
i Jaume Bosch

Joan Pinyol ha estat el guanyador del premi Joaquim Ruyra de la 43a edició dels premis Recull de Blanes que és va celebrar el passat diumenge dia 11 de març, amb el recull de contes 'Pilota de set'.
Pinyol comparteix amb els guanyadors de poesia i article periodístic la joventut i el fet que siguin poc o gens coneguts.
Un recull de set contes que giren al voltant del número 7, com a número màgic, ha estat l'obra guanyadora en narrativa del Recull, sota el títol Pilota de set, obra de Joan Pinyol. L'autor, nascut el 1966 a Capellades, explica que les set històries tenen en comú que passen dalt d'un cotxe que va de Manresa a Vilafranca del Penedès per la carretera C-15. A més, cadascun dels protagonistes porta un cotxe d'un dels colors de l'arc de Sant Martí i les històries, tot i ser independents, s'entrellacen, igual que els cotxes que es van avançant. Pinyol va explicar que estava satisfet per haver estat premiat i va recordar una de les persones que més l'havien animat a començar a escriure, l'escriptor Pere Calders, amb qui va iniciar una relació epistolar el 1984. També va tenir un record per a Josep Romeu, que havia estat un altre dels que l'havien ajudat a continuar escrivint. El recull de contes serà editat per la editorial Proa/La Galera.
El premi de poesia Benet Ribas ha estat per a Jaume Bosch i el de periodisme Salvador Reynaldos, per a Marc Pallarès. En els altres dos gèneres, teatre i retrat literari, la veterania sí que ha estat un grau; Josep-Ramon Bach s'ha endut el Josep Ametller de teatre i Carme Arnau, el Rafael Cornellà de retrat literari.
Els premis els va lliurar diumenge a Blanes el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i hi va ser present el delegat d'aquest mateix departament a Girona, Miquel Sitjar, entre altres personalitats.
Joan Pinyol és molt conegut a Masquefa, molta gent llegeix els seus escrits i cartes que surten sovint publicades en la premsa d’aquestes contrades.

Moments distesos de l'acte: Pinyol i Pallarès conversen
· Informacions de El Punt del 12.03.2007 ·