divendres, 25 d’abril del 2008

Més desacords amb el conveni amb Cespa


El Grup Medi Ambient Anoia Sud considera que el conveni amb l'abocador és una mostra de menyspreu cap als vilatans


El Grup Medi Ambient Anoia Sud denuncia que un tema tan important com el conveni entre l’Ajuntament de Masquefa i Cespa Ferrovial, que ens afecta a tots, no s’hagi donat a conèixer per debatre’l a la Comissió de Participació Ciutadana. Considera que aquesta és una mostra del menyspreu que s’ha tingut cap als vilatans, sabent que des de fa anys el poble hi ha estat en contra. I veu en aquest conveni molts punts negatius com ara que l’ajuntament es compromet a tenir la boca tancada a canvi de cobrar.
Tot això ho diuen, entre d’altres coses, en un comunicat sobre el conveni entre l’Ajuntament de Masquefa i Cespa Ferrovial que ha donat a conèixer el Grup Medi Ambient Anoia Sud i que publiquem a continuació:

Posicionament del Grup de Medi Ambient Anoia Sud
Davant l’aprovació del “Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Masquefa i Cespa Ferrovial”, el Grup de Medi Ambient Anoia Sud d’Ecologistes en Acció volem manifestar que:
El nostre grup no es va assabentar del conveni fins després de ple del dia 10 d’abril, en el qual es va aprovar per urgència, tot i no estar inicialment a l’ordre del dia. Només els regidors de l’oposició el van poder veure uns moments abans de la signatura. Per tant, nosaltres desconeixíem el text i les condicions acordades.
Denunciem que un tema tan important com aquest i que ens afecta a tots no s’hagi donat a conèixer per debatre’l a la Comissió de Participació Ciutadana quan aquesta és una de les seves funcions primordials.
Aquesta és una mostra del menyspreu que s’ha tingut cap als vilatans, traient-nos l’oportunitat de manifestar la nostra opinió en aquest tema, sabent que des de fa anys el poble hi ha estat en contra.
Veiem en aquest conveni molts punts negatius: qui determinarà les prioritats a l’hora de gastar els diners?, serà a través de comissions?.
També hi trobem a faltar la durada del conveni.
L’ajuntament, en el punt dotzè d’aquest conveni entenem que es compromet a tenir la boca tancada a canvi de cobrar. Nosaltres ens preguntem, fins quan està hipotecat l’ajuntament amb Cespa Ferrovial?, també cobreix futures ampliacions? i, també pel què s’hi pugui fer en les 55 hectàrees que sobren de l’Ecoparc 4?
Llastimosament l'única part positiva és la contrapartida econòmica que segons sembla, anirà destinada a projectes mediambientals (?). En farem el seguiment i vetllarem per què no es distorsioni aquest punt.
Agrairíem un compromís públic de que l’acceptació d’aquest conveni no representi cap canvi de categoria de l’abocador, ni faciliti una nova ampliació fent la “vista grossa”, ni cap altres compensacions que ens afectin negativament.
Creiem que es podia haver fet millor, amb més participació i transparència. Amb els motius que es van donar al ple per aprovar-lo, no entenem aquesta pressa injustificada.
Grup Medi Ambient Anoia Sud

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si això no estava inicialment a l’ordre del dia del ple que ho va aprovar i els regidors de l’oposició no ho van poder veure fins uns moments abans de la signatura, com és que es va aprovar per unanimitat?
No sé si tots els polítics son iguals, però no n’hi ha cap que defensi la salut i el benestar dels ciutadans.

Anònim ha dit...

Aquest poble necesita una renovació completa dels seus representants de grups municipals, el primer i al capdavant el Sr.Xavier Boquete i tots els altres darrera. Ja portem massa anys tots plegats menys la noieta de l´Entesa.

Anònim ha dit...

el abocador se cerrara cuando toque y ya que no lo podemos cerrar antes , ya esta bien que nuestro ayuntamiento saque lo que pueda hasta que lo cierren . Por
cierto que hace este grupo para cerrar el abocador y de donde ha sacado que todo el pueblo esta en contra de cobrar del abocador por las molestias que ocasiona y mienten cuando dicen que el ayuntamiento tiene que cerrar la boca a cambio, eso no lo pone en ningun punto del convenio

Anònim ha dit...

Anonimo, Cómo sabes que eso no lo pone en el convenio?

Por que eres uno de los que lo han votado?

De los que han puesto la mano a cambio de respirar mierda?.

Los que no estan a favor de cobrar son la gente que no se vende por un puñado de mierda.

Ya veremos donde va a parar el dinerito.