diumenge, 20 d’abril del 2008

L'Ajuntament i l'abocador es posen d’acord

L’Ajuntament de Masquefa cobrarà
per les molèsties de l’abocador


L’Ajuntament de Masquefa i Cespa, l’empresa que gestiona l’abocador de Can Mata dels Hostalets de Pierola, han arribat a un acord i han signat un conveni. Segons la nota que ha emès l’Ajuntament de Masquefa, amb aquest conveni Cespa es compromet a minimitzar l’impacte ambiental d’aquesta instal·lació i crearà una barrera verda de caràcter vegetal que servirà de pantalla del perímetre de l’abocador i del futur Ecoparc 4 que es farà al seu costat, així es disminuirà l’impacte visual des del terme de Masquefa i s’aconseguirà una millora ambiental per al municipi.
Com a contrapartida a l’abocador, Cespa es compromet a executar i finançar projectes de caràcter mediambiental a Masquefa. Els projectes d’aquest any 2008 ascendiran, en total, a 860.000 euros. Executarà i finançarà la construcció d’un nou parc i zona verda a Masquefa amb una partida de 300.000 euros. Finançarà amb 202.000 euros els treballs de descontaminació de les terres del recinte de l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo. Aquests treballs ja s’estan fent en l’actualitat. Cespa també abonarà a l’Ajuntament de Masquefa 30 cèntims d’euro per cada tona entrada a l’abocador, diners que es destinaran a actuacions mediambientals. El Consistori preveu ingressar uns 360.000 euros aquest 2008. Aquesta quantitat s’incrementarà amb l’IPC durant els anys següents de vigència de l’acord.
Aquest conveni és fruït d’una llarga negociació iniciada fa més de dos anys per l’anterior equip de govern masquefí (PSC, ERC i Independents per Masquefa). L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete (CiU), afirma que l’acord “suposa el reconeixement, per primera vegada, dels greuges que durant tots aquests anys ha patit Masquefa, així com l’evidència que el territori de l’entorn també ha hagut de suportar molèsties”. El conveni es va aprovar en el darrer ple municipal per unanimitat de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Masquefa: CiU i PP (al govern) i PSC, ERC i Entesa per Masquefa (a l’oposició). L’alcalde valora positivament les mesures que emprendrà Cespa i es mostra convençut que aquestes serviran per reduir notablement l’impacte ambiental de l’abocador. En aquest sentit, explica que el conveni compta amb la tutela de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) de la Generalitat, que ha intervingut en la redacció de l’acord, i de l’Entitat Metropolitana de Medi Ambient. En opinió de Boquete, el vist-i-plau del Govern català “és la millor garantia que es compliran les mesures establertes”. Amb la signatura d’aquest conveni, l’Ajuntament també es garanteix participar en la comissió de seguiment del futur Ecoparc 4. El Consistori ja forma part de la Comissió de Seguiment de l’Abocador de Can Mata Boquete afegeix que l’Ajuntament de Masquefa “estarà permanentment amatent al correcte funcionament” d’aquestes instal·lacions.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Mireu que contens estan els que venen al poble per un plat de llanties. Diner
per l'ajuntament .

A esquenes de la Coordinadora. Quin impacte reduiran el des les 8.000 tones de merda que hi aboquen cáda dia??

Anònim ha dit...

felicidades el ayuntamiento de masquefa, ya ha conseguido su parte del pastel, aunque sea de porqueria, aceptando tener el vertedero mas grande de cataluña al lado de las casas, respirando gas metano, aguantando los malos olores, y a las gaviotas que vienen a comer al vertedero con sus efermedades les es igual PORQUE EL DINERO HACE BAILAR AL PERRO...ES VERGONZOSO

Anònim ha dit...

COMO ESPLICARAN A SUS HIJOS Y NIETOS...LOS POLITICOS DE MASQUEFA QUE HAN PACTADO POR DINERO CON EL VERTEDERO... HIPOTECANDO EL FUTURO Y EL BIENESTAR DE TODA LA POBLACION... CON QUE DERECHO MORAL HAN TOMADO ESA MACABRA DECISION...HAN CONSULTADO AL PUEBLO NOOOOOO...EL TIEMPO LOS JUZGARA. POR LA HERENCIA QUE DEJAN UN ENTORNO LLENO DE PORQUERIA

Anònim ha dit...

que biennnn nos van a hacer un parque oleeeeeee y el metano que respiramos<' que vas a hacer con el Boquete?.
A ver si te enteras que la generalitat es la que da los permisos , de que va ella a velar por nuestra salud, si es ella la que nos ha metido aqui la montaña de basura.

una barrera para no ver la mierda jajajajajajaja pero que incultos, asi me gusta, como no la veremos ya no estara ahi verdad?

Anònim ha dit...

Però que maco és el diner, mare de Déu.

Al menys la Coordinadora mai ens ha venut.

M'agradaría saber on anirà a parar aquest diner. (?)

Anònim ha dit...

Si, tot i tothom té un preu.
I això ja es veia venir.
Que us esperàveu?

Anònim ha dit...

Sí P, dels polítics es pot esperar qualsevol vendetta.

Anònim ha dit...

la mierda la tendremos igual tan to si cobramos como si no ¿que prefiere la cordinadora que se quede el dinero cespa?

Anònim ha dit...

Enrique:

Eres del ayuntamiento?, verdad?',
Es que la gente de Masquefa se va a meter el dinero en el bolsillo?? lo que si se mete la gente de Masquefa en su cuerpo es la mierda, cómo muy bien dices.
Si el Yuntamiento hubiese puesto el mismo interés en cerrar el abocador, cómo lo ha puesto por cobrar, posiblemente sería otra cosa. Pero que bonito es el dinero. Te lo vas a llevar tu? o donde va a ir a parar?? a agrandar el cementerio para la gente que muera de la contaminación?.

Que se lo lleve CESPA' que tonteria, el dinero que cobrará el ayuntamiento, lo pagaremos los contribuyentes con el aumento de las tasas en residuos, ellos nunca dan nada, siempre pagamos nosotros.

pero puede haber gente tan ilusa?