dilluns, 14 d’abril del 2008

Cau una xarxa de dopatge de la contornada


Els Mossos detenen una banda que distribuïa substàncies de dopatge en gimnasos

S'han practicat 9 detencions i 6 escorcolls, alguns a la contornada, Piera, Capellades, Sant Esteve Sesrovires, Esparraguera, ..

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat i detingut els responsables d’un grup que importava des de Bulgària productes dopants i en feia la seva posterior distribució a Catalunya. La investigació de l'anomenat 'cas Cova' la va iniciar fa uns mesos la Unitat Central de Consum de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra i ha comptat en la seva fase final amb la col·laboració de la Sección de Consumo y Medio Ambiente de la Unidad Central Operativa de la Guardia Civil. El passat dia 15 desembre, a la tarda, els Mossos van tenir coneixement d'una reunió en un bar de Terrassa entre els màxims responsables de dues organitzacions dedicades a la falsificació de medicaments i al tràfic de substàncies dopants. L'objectiu de la trobada era la possibilitat de col·laboracions futures, sobretot, per intercanviar productes. Una de les organitzacions present a la reunió ja estava sent investigada en aquell moment pels Mossos d'Esquadra i va ser desarticulada el passat mes de gener en el marcs del 'cas Etis'. Per tant, el pas següent va ser identificar les altres persones presents en aquesta reunió per desarticular aquesta segona organització.
En primer lloc, els Mossos van poder fixar el domicili de tots tres, a Madrid, les Illes Canàries i Catalunya, tot i que encara no coneixien la seva identitat. Ràpidament, però, es va arribar fins a un petit gimnàs de Piera (Anoia) que va ser visitat pels caps de l'organització desarticulada al gener, uns dies després de la cimera de Terrassa. Aquest gimnàs va resultar ser propietat del cap de l'altra organització a Catalunya, Josep Maria RC. A partir d'aquí, es va poder identificar la resta des caps del grup, que es dedicava a distribuir pels gimnasos de diferents punts de l'estat els productes dopants que Stefan MD, un ciutadà búlgar resident a Madrid, portava clandestinament des del seu país. Aquest individu realitzava diversos viatges al cap de l'any Bulgària amb aquest objectiu.
Dimecres passat, 8 d'abril de 2008, s'ha realitzat de forma coordinada amb la Guàrdia Civil, una operació a Catalunya i Madrid, amb un total de 9 detencions i 6 entrades i escorcolls (4 domicilis i 2 gimnasos). Els detinguts són:
- Stefan MD, de 33 anys, nacionalitat búlgara i veí de Madrid. Era el cap de la organització, portava els medicaments dopants (alguns d'ells falsificats) des de Bulgària i els distribuïa a d'altres col·laboradors o a consumidors finals des de un petit gimnàs que té a Madrid. Realitzava l'enviament de quantitats importants de substàncies dopants per missatgeria a d'altres punts de l'Estat. En el seu domicili etiquetava els medicaments falsificats. Ha ingressat a la presó.
- Josep Maria RC, de 40 anys, nacionalitat espanyola i veí de Capellades (Anoia). Era el cap de l'organització a Catalunya, rebia els medicaments de Stefan MD i operava des de el seu gimnàs de Piera (Anoia) per distribuir aquestes substàncies dopants tant als clients finals com a d'altres distribuïdors. També enviava les substàncies a clients d'altres punts de l'Estat mitjançant serveis de paqueteria. Ha ingressat a la presó.
- José María RV, de 37 anys, nacionalitat espanyola i veí de Vallirana (Baix Llobregat). Des de el seu gimnàs de Sant Feliu de Llobregat distribuïa les substàncies dopants que adquiria a Josep Maria RC. Ha quedat en llibertat amb càrrecs.
- Francisco Javier FG, de 32 anys, nacionalitat espanyola i veí d'Esparraguera (Baix Llobregat). Distribuïa les substàncies dopants que adquiria a Josep Maria RC. Llibertat amb càrrecs.
- José Manuel RG, de 36 anys, nacionalitat espanyola i veí de Mataró (Maresme). Distribuïa les substàncies dopants que adquiria a Josep Maria RC a companys del gimnàs de Mataró que freqüentava. Llibertat amb càrrecs.
- Vicente CP, de 23 anys, nacionalitat espanyola i veí de Arenys de Munt (Maresme). Col·laborava amb José Manuel RG en la distribució de substàncies dopants. Llibertat amb càrrecs.
- Mari Carmen CR, de 35 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Capellades (Anoia). És la dona de Josep Maria RC i col·laborava amb ell en l'enviament i el pagament de substàncies dopants. Llibertat amb càrrecs.
- Francisco Manuel RR, de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Col·laborava amb Josep Maria RC deixant-li el seu domicili com a magatzem de seguretat per guardar les substàncies dopants. Llibertat amb càrrecs.
- Octavio LG, de 26 anys, nacionalitat espanyola i veí de Piera (Anoia). Col·laborava amb Josep Maria RC fent-se càrrec del gimnàs esporàdicament i fent algun passi de substàncies dopants per encàrrec d'aquest. Llibertat amb càrrecs.
Pel que fa a la persona resident a les Illes Canàries que també era present a la reunió de Terrassa, tot i estar identificada, no ha estat detinguda perquè s'ha mantingut al marge de les operacions de tràfic de substàncies dopants mentre ha durat la investigació.
En els escorcolls als domicilis i gimnasos s'han intervingut més de 10.500 dosis de substàncies dopants d'administració oral (càpsules i comprimits), més de 1.500 dosis de substàncies dopants d'administració injectable (ampolles i vials), 19.000 euros en metàl·lic, 171 sobres de Kamagra (medicament similar a la Viagra però d'origen indi, una màquina per envasar medicaments (càpsules de gelatina), nombroses etiquetes de medicaments per camuflar les substàncies dopants en envasos de medicaments legals, diversos vials sense etiqueta, telèfons mòbils i documentació diversa. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El jutjat que entén de la causa és el Jutjat de Primera Instància e Instrucció núm. 2 d'Igualada.

Fotos dels Mossos d'Esquadra