dimecres, 9 d’abril del 2008

5 anys de presó per un jove de Masquefa

Un acusat d’agredir i robar a la seva mare
accepta una pena de 5 anys de presó


Un home jove de Masquefa acusat de lligar a la seva mare a casa seva, amenaçar-la amb un ganivet i robar-li mil euros va acceptar ahir la petició fiscal de cinc anys de presó i 80 dies de treball per a la comunitat.
En la seva qualificació inicial, el fiscal demanava set anys de presó per un delicte de detenció il·legal, un altre de lesions i un tercer de robatori amb violència i intimidació amb ús d'armes, però va decidir rebaixar la pena a l'introduir que el processat va cometre els fets sota els efectes de les drogues. En virtut d'un acord previ entre l'acusació pública i l’advocat del jove, el processat va acceptar els fets relatats pel fiscal en el seu escrit d'acusació, pel que el judici oral va durar pocs minuts i va quedar vist per a sentència.
En l’escrit d'acusació, el fiscal sosté que, el 10 de gener del 2007, el processat, Carlos J.C., va mantenir una discussió amb la seva mare en el domicili que tots dos compartien a Masquefa, després va tancar la porta del pis amb clau, va amenaçar la dona amb un ganivet que duia amagat, la va lligar de peus i mans amb uns cordons, li va tapar la boca amb cinta adhesiva i li va exigir 3.000 euros. Davant la negativa de la dona, Carlos J.C. va agafar la cartilla de la seva mare i, ganivet en mà, la va portar fins a un caixer, on van treure 800 euros, que l'acusat es va apropiar juntament amb altres 200 que duia la seva mare en el moneder. Al tornar a casa, el fill va amenaçar a la seva mare que si cridava la policia li aniria a tallar el coll i la va obligar a demanar un taxi per a marxar.
A més de la pena de presó, la Fiscalia demana que es prohibeixi a l'acusat, durant dos anys després de la seva sortida de presó, apropar-se a menys d'un quilòmetre de la seva mare.