dimecres, 23 d’agost del 2006

Un ajut per la participació ciutadana

De la Generalitat de Catalunya

La Generalitat subvenciona a l’Ajuntament de
Masquefa el programa de participació ciutadana


La Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Masquefa un ajut de 2.400 € destinat a la difusió del Reglament i del Pla de participació ciutadana, segona fase del pla de participació realitzat l’any passat, per aconseguir la implicació de la ciutadania no organitzada i donar a conèixer els instruments i canals de participació establerts.
Aquesta aportació és un dels 17 ajuts atorgat per la Direcció General de Participació Ciutadana per a projectes participatius de la Catalunya Central per un valor total de 164.517 €. Es tracta de projectes engegats per ajuntaments, consells comarcals i diputacions que s’han acollit a la convocatòria pública de subvencions a projectes de participació ciutadana. Segons la Generalitat. els projectes presentats en la convocatòria d’aquest any són de major pressupost i qualitat que els de l’any anterior.
A tot Catalunya, el Govern català ha atorgat ajuts per a 185 projectes de participació per valor d’1’8 M€ a través de la convocatòria de subvencions als ens locals per al foment de la participació. Pel que fa a les temàtiques dels ajuts sol·licitats, són variades, tot i que s’observen àmbits on la demanda és més intensa: gestió del territori, mediació (immigració) i capacitació. De fet, la major part dels processos subvencionats són en relació a projectes territorials. L’objectiu de la convocatòria és afavorir processos participatius sobre polítiques locals concretes i donar suport al món local, un espai privilegiat per millorar la qualitat de la democràcia.
D'entrada es podria dir que aquesta informació és una bona notícia. Està molt bé que les administracions públiques impulsin la participació ciutadana. Però en aquest cas concret, de l'Ajuntament de Masquefa, creiem que és malgastar aquests diners, seria millor que la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya s'hi repensés i destinés aquests diners per alguna altre cosa. A l'Ajuntament de Masquefa gairebé no hi ha ningú que s'ho cregui això de la 'participació ciutadana'. Potser el regidor de participació ciutadana s'ho creu, no ho sé, però tots els altres regidors segur que no. Les poques vegades que en parlen ho fan per que queda bé, és democràtic i progressista, però la realitat, malauradament, és que els molesta bastant. No toleren que s'estigui en contra o es critiqui les coses que fan i les que han decidit. No suporten gaire bé que els ciutadans pensin i diguin les coses que a la gent no els sembla bé. Tampoc els agrada que els ciutadans facin bones propostes que no se’ls hagi acudit a ells. L’únic que estan disposats a aplaudir i acceptar de bon grat són els elogis a ells i a les seves actuacions i el que els agradaria és una participació ciutadana aconduïda i controlada. I a tot això no sé si se li pot dir que sigui 'participació ciutadana', em sembla que no. Per això diem que és malgastar aquests diners. Són diners llançats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A vegades encara és pitjor del que dieu.