dijous, 10 d’agost del 2006

Tràfic de cocaïna a l'Anoia

S'han detingut 6 persones

Sis detinguts a l'Anoia
per tràfic de cocaïna
Dos dels traficants van ser estafats
per la seva persona de confiança

Els Mossos d'Esquadra han detingut 6 persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública, per tràfic de cocaïna, a les localitats de Barcelona, Igualada i Vilanova del Camí.
La investigació, que es va iniciar fa menys de dos mesos, ha permès identificar un grup estable de 3 persones que, de forma habitual, distribuïen cocaïna a les poblacions d'Igualada i Vilanova del Camí. Entre els seus clients també hi havia d'altres traficants.
Dues d'aquestes persones, José Ramón CR i Jorge DF, coneguts a l'Anoia per la seva vinculació amb diversos locals d'oci, treballaven com a socis en la distribució de la droga i utilitzaven els contactes d'una persona a la que utilitzaven com a treballadora, David Darío BU, de nacionalitat Veneçolana, amb l'objectiu d'aconseguir cocaïna d'alta puresa i qualitat.
Els investigadors es van sorprendre en observar que la intenció dels dos socis era pujar el nivell del seu negoci i, utilitzant els contactes a Veneçuela, pretenien comprar 30 quilograms de cocaïna.
No obstant, fa tres setmanes van començar a observar que David Darío començava a mentir reiteradament als seus caps i que podia ser que estigués preparant la seva marxa a Veneçuela. El passat dimarts dia 25 de juliol, David Darío va simular amb un subministrador (Rafael OM) la possible compra fictícia de 500 grams de cocaïna. Els seus caps li van lliurar 18.000 euros per afrontar el pagament de la droga, però David Darío va comprar un bitllet d'avió per viatjar cap a Veneçuela el dia següent. Aquest fet va obligar els agents de la URI a detenir-lo a Barcelona, recuperant aproximadament uns 14.000 euros. El dijous dia 27 es va detenir als dos traficants estafats i es va fer una entrada i perquisició al domicili de Jorge DF, on es van trobar aproximadament 28 grams de cocaïna preparada per a la seva distribució, i estris relacionats amb el tràfic de drogues. El passat divendres dia 4 d'agost es van practicar les últimes dues detencions.
El jutjat número 3 d'Igualada, que coordina la investigació, va aixecar el secret d'actuacions el passat dia 8 d'agost. Del total dels 6 detinguts, es va decretar l'ingrés a presó provisional dels tres principals implicats: José Ramón, Jorge i David Darío.
Els detinguts són: Juan Manuel AC, de 24 anys d'edat i veí de Santa Margarida de Montbui. Adrián GL, de 24 anys d'edat i veí d'Igualada. José Ramón CR, de 49 anys d'edat i veí de Vilanova del Camí. David Darío BU, de 30 anys d'edat i veí d'Igualada. Rafael OM, de 36 anys d'edat i veí d'Igualada. Jorge DF, de 54 anys d'edat i veí d'Igualada.