dilluns, 28 d’agost del 2006

L’abocador ens mata de pudor

La fortor és insuportable

L’abocador dels Hostalets de Pierola ens ofega i mata
de pudor


Últimament no es parla gaire de l’abocador dels Hostalets de Pierola, a Can Mata, els polítics i les persones de grans negocis deuen estar contents, avui en dia si una cosa no surt als mitjans de comunicació és com si no existís. Però la trista realitat es que l’abocador hi és i va creixent sense parar, els veïns de Masquefa ho sabem massa bé.
Molt sovint, cada vegada més sovint, ens entra per les nostres narius una pudor insuportable que ve de l’abocador. Alguns dies aquesta pudor se sent molt entrada la nit, d’altres dies la sentim cap a mitja nit i algunes vegades ja la sentim mentre estem sopant. Si en aquell moment s’està al carrer hem d’arrufar el nas i mig aclucar els ulls, si estem a casa hem de córrer a tancar finestres, portes i balcons i si ja som a dormir hem de fer el mateix, la fortor és insuportable.

Diuen que aquesta pudor és del gas metà, però el metà gairebé no fa cap olor, això vol dir que aquest metà de l’abocador va acompanyat d’altres gasos i substàncies que provenen de l’abocador i dels seus residus.
El gas metà és un dels tres principals gasos que contribueixen al calentament global del planeta, factor que fa augmentar la proliferació de malalties i segons la OMS la majoria de malalties que afecten als nens. Hi ha qui diu que el metà no és un gas tòxic, però hi ha estudis que indiquen que pot causar problemes respiratoris, sufocacions i ofegaments, al·lèrgies, de fertilitat i fer augmentar els riscos en malalties respiratòries cròniques, la neumonía, el càncer. Hi ha estudis que també diuen que poden provocar diarrees, vòmits, febre, malalties de l’estómac. Els altres gasos i substàncies que poden acompanyar aquest metà poden ser molt més tòxics i perillosos, tant per la salut de les persones com pel medi natural.
CiU i el PSC creuen que l’abocador dels Hostalets de Pierola és una instal·lació intocable, han arribat a dir que és d’interès nacional.
Cespa-Ferrovial, l’empresa propietària de l’abocador, en fa propaganda, i negoci, explicant el bon aprofitament del gas metà per la producció d’electricitat i en la cocció de materials ceràmics per la construcció. Ho posen com a exemple de les bones practiques ambientals, que els certifiquen diversos ens especialitzats, per aconseguir més contractes.
Però la realitat és que amb aquest abocador dels Hostalets de Pierola, a Can Mata de la Garriga, l’empresa propietària Cespa-Ferrovial, amb la complicitat activa o passiva de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, dels propietaris de la finca de Can Mata i dels altres ajuntaments veïns dels Hostalets, ens ofega i ens mata de pudor.
Llegint els diaris, algunes vegades s’ha vist que en casos semblants, que en qualsevol mena d’instal·lació que molestava als ciutadans pels gasos, fums o pudors que emetia, l’han fet tancar i sovint han fet pagar indemnitzacions a les persones afectades. Aquí, cada vegada que algú es queixa, els polítics del país fan veure que no han sentit res o fan alguna declaració o algun discurs d’aquells que ningú sap ben bé el que han dit. Sembla com si aquí fóssim ciutadans de tercera, amb menys drets que els de la resta del país i això que les cartes magnes, la constitució i l’estatut, ens garanteixen la protecció del medi ambient, el dret a la salut i a viure en llocs saludables.
Senyors i senyores que manen i tenen el poder, ja seria hora que vetllessin de veritat per aquestes coses i fessin tot el possible per solucionar això.
Creiem que els ciutadans hauríem de ser actius en aquestes coses, ens hi va la salut i la qualitat de vida. Per això us proposem enviar correus electrònics denunciant aquesta situació. Tothom que ho vulgui fer pot pitjar en aquest dibuix, copiar l’article de més amunt al correu que s’haurà obert i/o posar-hi el que cregui convenient i enviar-ho. També estaria bé que enviéssiu el vincle d’aquesta pàgina als vostres coneguts, per tal que fessin el mateix.

· Podeu pitjar aquí:


A més, publicarem totes les cartes que ens envieu sobre aquest problema, dient el vostre parer o explicant quan i com heu sentit aquestes pudors.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

No tenen vergonya

Anònim ha dit...

La gent dels Hostalets ja ho diu:
“per nosaltres els calés i per Masquefa la pudor”
És clar, els diners no fan olor.

Anònim ha dit...

Pel que jo sé, la gent de la Coordinadora contra l'Abocador ja va connectar fa uns anys amb Greepeace. Em sembla que va fer algun informe sobre la situació de l'abocador però no es va implicar. Si algú sap com va anar ens ho podria explicar.

Anònim ha dit...

No us penseu això, que la gent dels Hostalets no els veu aquests calés!!! Ja ens agradaria saber on son!!!

Anònim ha dit...

Mireu que diu un tal FEMS dels Hostalets al 'Fòrum d'Hostalets de Pierola'
'Fa mes pudor els fems q l'abocador, o sigui q no sera per tant. Jo visc al costat de l'abocador i no es per tant.O puder es rabia pq no el teniu.'
Quina barra que tenen. Deu ser dels que paren la ma. Ja ho diu un:
'els diners no fan olor'.

Anònim ha dit...

Avui al matí la pudor era insuportable.

Anònim ha dit...

Crec que una de les coses que convé més es que entri gent nova i capaç a la coordinadora, que sapiguen del que parlen i que agafin el relleu de les persones que ara en són representants.

Anònim ha dit...

Aquest matí feia una pudor terrible

Anònim ha dit...

¿quines són les persones de la coordinadora?

Anònim ha dit...

És una vergonya que a l'Anoia ens haguem de menjar tota la merda dels altres, i sense ni preguntar-nos-ho.

Cap aquí al nord de la comarca, en terres segarreses, també ens volen endossar l'abocador de Pujalt, ben a prop de Sant Martí de Sesgueioles. Tots els pobles de per aquí ho patirem, la nostra salut també, i les nostres fonts, pous i entorn, totalment degradat.

Anònim ha dit...

Malhauradament l'empresa explotadora d'aquest abocador no es preocupa gaire per les molèsties socials derivades de les males olors.
A Terrassa, la planta de compostatge que també porten mai ha entrat en funcionament(dos anys de retard).
Fa poc m'he assabentat que entre tots pagarem 1,5 M euros adicionals per culpa de les "collonèssimes" (o sigui pudors segons un dels responsables d'aquesta empresa).
Una possibilitat de fer-hi front es enregistrant els episodis de pudors de forma sistemàtica i obtenint indicadors objectius de la molèstia . A Manresa està funcionant.
Una altra possibilitat és mesurar amb un olfactòmetre de camp els nivells de pudor a casa vostra i comparar-los amb els nivells recomanats per les lleis i normatives internacionals.
Extraoficialment la Gene ja l'està emprant.
Podeu consultar per a més informació la pàgina www.socioeng.com.
Quedem a la vostra disposició per qualsevol pregunta/dubte

Josep Cid
Socioenginyeria, S.L.
socioenginyeria@telefonica.net
info@socioeng.com
www.socioeng.com

Anònim ha dit...

En dic Mª Dolors i sóc de la Coordinadora.

He pogut veure alguns comentaris en referència a les persones que formem aquesta entitat i vull aclara una cosa.
Avans que tot que nosaltres son veins afectats igual que tots els demés i que degut al nostre sentit ecológic, social i ciutadá estem portant a terme una labor molt faixuda i trista, sobre tot pel fet que la majoria de la gent no fa força pre acabar amb aquesta situació.
Som poc, però lluitadors, i ens agradaria molt con diu un dels exponents que entrés gent nova i així nosaltres descansariem una mica, per aquesta causa invito al nostre amic a entrar i a fer les coses millor que nosaltre, ja que estariem molt conten.

estaria bé que la gent que volgués entrar es posses en contacte amb nosaltres al tl 93 7771697 de debó que necesitem gent que vulgui treballar i trencarse el cap anant a munt i a vall, lluitar contra la Generalitat, la empresa CESPA, l'ajuntament d'Hostalets i a més fer front a comentaris de persones que no col.laboren i que critiquen la nostra labor, la qual és purament altruista i en benefici de tots.

Bé, ja tenim l'abocador més gran de Catalunya al nostre costat, que volem fer?? volem diners i vendre la nostra salut, o volem unir-nos i plantar cara als poques vergonyes que encara diuen que els diners no fan podors??.

Quins diner?? els que s'hi embutxaquen els de sempre, que ingenus els que diuen aixó de que el poble anirá millor amb aquest diner, i que venuts, o pot ser que son els que treballen amb la merda, es clar que cáda un treballa allá on es mereix.

Desde la Coordinadora diem

NO A L'ABOCADOR VOLEM QUE EL TANQUIN, NO VOLEM DINERS VOLEM SALUT I UN MON MÉS NET PELS NOSTRES FILLS.

Mª Dolors

I qui vulgui contestar que ho faci está al seu dret