divendres, 25 d’agost del 2006

Repartiran Agendes del Medi Ambient

Als estudiants d'Educació Secundària

Es repartiran 370
Agendes Escolars
del Medi Ambient als
alumnes de secundària
de Masquefa

i 20 guies didàctiques
pels mestres


Els estudiants d'Educació Secundària de Masquefa rebran una Agenda Escolar del Medi Ambient 2006-2007 editades per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Els mestres rebran una Guia didàctica.

Per aquest proper curs escolar, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ha editat 77.704 agendes escolars, adreçades als estudiants d'Educació Secundària. Aquesta publicació, a més de les seccions habituals d'agenda, calendari, horari de classes, notes, etc. incorpora informació i propostes d'activitats entorn de les temàtiques de sostenibilitat, adaptades al currículum formatiu. Per això, els continguts de l'Agenda sovint fan referència a documents internacionals de sostenibilitat : Agenda 21, Conferències internacionals de Rio de Janeiro i Johannesburg, Compromisos d'Aalborg, Objectius del Mil·leni, Informes del WorldWatch Institute, etc. i es proposen activitats que es poden desenvolupar a l'escola o a casa, per aprofundir en els missatges de sostenibilitat. L'agenda s'acompanya d'una Guia didàctica, amb informació i activitats complementaries per facilitar als mestres el treball temàtic.
L'agenda, que ja és el cinquè curs que es publica, s’edita en català, castellà, italià i estonià, i es fa en col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat amb la ciutat de Tallin (Estònia), la província de Chieti (Itàlia) i el Consell Insular de Menorca i es distribueix als escolars de secundària dels quatre territoris.
Els continguts tant de l'Agenda com de la Guia didàctica s'han realitzat amb la col·laboració de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona i de l'associació Intermón Oxfam, que també n'ha elaborat el disseny i les il·lustracions. Fins ara, s'han distribuït 77.704 agendes del curs 2006-2007 i 5.913 Guies. Les agendes es repartiran entre alumnes de 81 municipis de la província de Barcelona. Masquefa ha rebut 370 agendes escolars i 20 guies pel curs 2006 – 2007.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Este comentario viene a colación con el de subvenciones.
Supongo que estas agendas para sostenibilidad del medio ambiente, en Masquefa las podrán utilizar para que el nivel de contaminantes que vienen del Abocador (principalmente por las noches), se mantengan a un nivel peligroso !!sostenido¡¡ y así enfermemos por mutaciones genéticas en un plazo más breve.
Si el abocador no es sólo de material orgánico y hay esa concentración tan tremenda de gases que se percibe a kms. no quiero ni imaginarme los componentes que estamos respirando cada nocha.
El agua tiene THM, pero que es lo que hay en el aire que respiramos?

Anònim ha dit...

aquestes agendes seran fetes amb paper reciclat? després es llençaran al contenidor del paper? en aquets moments la informació és podria publicar a internet,perque fer servir papers i tintes cuan es tracte de fomentar la sostenibilitat.