dimecres, 14 de juny del 2006

Yves Masquefa visità Masquefa

El 31 de maig i l'1 de juny

L’Yves Masquefa i la seva família visiten Masquefa

Al Diari de Masquefa s’ha parlat algunes vegades d’algunes persones
que tenen com a cognom el nom de Masquefa i que estan escampades per mig mon. L’11 d’agost del 2005, en l’article ‘Masquefa a Califòrnia’, parlàvem de l’Yves Masquefa, el qual
te un restaurant a la ciutat de
Anaheim a Califòrnia.

Ara, fa pocs dies, l’Yves Masquefa i la seva família han fet una visita a Masquefa. El passat 17 de maig van iniciar un viatge cap a Europa per a visitar i veure tot el que es pugui, per conèixer la cuina europea i recollir-ne material per un llibre, amb la previsió d’acabar a Ucraïna per fer una estada de 2 setmanes.
El 18 de maig van arribar amb l’avió a Frankfurt i d’allà van anar cap a Roma, Florència, Insbruck, ... el 29 i el 30 de maig van estar a Sitges i a Barcelona i el 31 de maig al mati, la família Masquefa (Yves, Jody, Cassaundra i Mikayla) arriben a Masquefa.
Van aparcar el cotxe i van anar a peu a la recerca d’informació, van anar a una botiga a veure si trobaven algun llibre que parlés de Masquefa i a un forn a comprar unes pastes i després van anar a l’Ajuntament per veure si podien aconseguir més informació.
A l’Ajuntament l’Yves Masquefa es va identificar, els va explicar que ell es deia Masquefa i els va preguntar si tenien algun llibre amb la història de Masquefa, li van dir que no en tenien cap però que s’esperessin un moment. Al cap de poca estona els va atendre el Xavi Pérez.
El Xavi va quedar molt sorprès al conèixer una família que es deia Masquefa. Els va fer una explicació sobre la història de Masquefa i els va explicar qui podrien ser els seus avantpassats masquefins.
En el que quedava del dia i a l’endemà dia 1 de juny, els va acompanyar a visitar l’església
romànica del cementiri vell, els van fer uns obsequis, van visitar una bodega i els van convidar a dinar i assaborir la cuina catalana.
A la tarda del dia 1 de juny van marxar cap a Narbona i Arles, amb el bon record d’haver conegut la vila que els dóna nom.
Per a l’Yves Masquefa i la seva família la visita a Masquefa va ser molt important i emocionant.


Diari de Masquefa està preparant uns apunts de la història d’alguns
dels Masquefa que hi ha arreu del món. Aviat ho publicarem.

· Masquefa a Califòrnia ·