dijous, 29 de juny del 2006

Detinguda una banda de la contornada

De Piera i Capellades

Desarticulada una banda
de lladres silenciosos
que actuaven a l'Anoia
i el Penedès

L'operació MUSSOL ha desarticulat tota la banda de lladres

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la Regió Policial Central i de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Igualada han detingut a 9 persones que conformaven una banda dedicada a realitzar robatoris silenciosos en domicilis i altres tipus de delictes, com robatoris en establiments comercials.
L'operació, anomenada Mussol, es va iniciar a principis del mes de març d'enguany en tenir coneixement d'un seguit de robatoris a domicilis dels tipus anomenats "silenciosos" a la comarca de l'Anoia.
El dispositiu SEDÀS, de prevenció i lluita contra els robatoris en habitatges en tot el territori on estan desplegats els Mossos, continuació -entre d'altres- del dispositiu MUSSOL, aplicat a la regió policial Central, ha permès la detenció de 9 persones el dimarts 27 de juny a la localitat de Capellades.
Aquestes persones formaven part d'un grup que es dedicava a realitzar robatoris a domicilis, concretament a cases aïllades d'urbanitzacions mentre els seus propietaris es trobaven dormint a l'interior.
També havien realitzat múltiples robatoris a establiments, botigues, bars i restaurants.
Aquests fets delictius s'havien realitzat a diverses localitats de la comarca de l'Anoia, concretament: La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Capellades, Vallbona d'Anoia, Piera i al municipi de Mediona (Alt Penedès)
El dia 27 de juny es va realitzar una entrada i escorcoll en un domicili de la localitat de Capellades, on els Mossos havien detectat que la banda tenia el seu centre d'operacions i a guardava els objectes robats.
Arran de l'entrada s'han pogut recuperar diverses motocicletes sostretes dels garatges de les habitatges assaltades, així com gran quantitat de petits objectes (joies, rellotges, videojocs, telèfons mòbils, ...) dels quals s'està determinant la seva procedència, ja que es podrien relacionar amb altres robatoris.
En l'entrada també s'han recuperat 12 motocicletes, ja desballestades i amb els números de bastidor modificats per tal de dificultar la seva localització, així com material de construcció, possiblement sostret en diverses obres.
Al domicili ocupat pels delinqüents, hi havia també eines com ara tornavisos, palanquetes i potes de cabra, que normalment s'utilitzen per forçar portes i finestres. També s'hi van trobar armes simulades.
El dia 28 de juny es va realitzar una altra entrada i escorcoll en un domicili de la localitat de Piera i es va recuperar un ciclomotor amb les plaques falsificades i dos radiocasets, un d'ells amb el número de sèrie modificat.
Els detinguts són: Ángel C A, de 27 anys, Gerard A M, de 18 anys, Jordi C A, de 22 anys, veïns de Piera. Ali E A, de 23 anys, Said EA, de 18 anys, Enric S R, de 19 anys, Jose Antonio C P, de 24 anys, Eduardo CE, de 19 anys i un menor d'edat, veïns de Capellades.
Tots van ser detinguts a Capellades com a presumptes autors de múltiples delictes de robatori amb força a interior de domicili i a interior d'establiment comercial.
Dels 9 detinguts, el menor d'edat va passar a disposició de fiscalia de menors el dia 27 de juny. La resta de detinguts ha passat avui a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada. Posteriorment, dels 9 detinguts, el menor ha ingressat al centre Els Til·lers i dels vuit restants, set han ingressat a presó.
(Foto: Mossos d'Esquadra)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estem envoltats del millor del país.
Les presons.
L’abocador i les pudors.
Els violadors.
Les bandes de quinquis.
No ens falta res.