divendres, 23 de juny del 2006

La modificació del PGOU de Masquefa

Carta d'un lector

Els veïns ho hem viscut
com un autèntic calvari


Encara hi ha gent afectada
que no en sap res de tot això

A l’Ajuntament no hi
ha hagut qui ens defensi


Fa uns dies algun diari explicava força elogiosament que l’Ajuntament de Masquefa va aprovar una modificació del PGOU que protegeix la fesomia del centre històric del municipi i en remarcava la participació ciutadana en el procés d’aquesta modificació.
És molt evident que els que van escriure aquesta noticia només tenien la informació que els va facilitar l’Ajuntament. I les coses no han anat de manera tant feliç.
No he vist encara l’últim projecte que han aprovat, però, sigui com sigui, si que puc dir que ho hem viscut com un autèntic calvari.
En tot aquest procés no han preguntat ni consultat res de res als veïns d’aquesta zona, no s’han preocupat d’esbrinar quins eren els nostres problemes i necessitats, n’hi han notificat res a la gent afectada, encara n’hi ha, de gent afectada, que no en sap res de tot això.
La primera proposta de l’Ajuntament era inversemblant, penalitzava i discriminava als veïns de la zona a protegir.
A moltes persones, després de mirar les propostes d’aquest Pla, ens va semblar que era un Pla d’aquells de protecció i rehabilitació que el seu resultat final és que ha foragitat del barri a la gent que hi ha viscut de sempre i s’hi ha anat instal·lant la gent que econòmicament es podia permetre afrontar unes despeses més elevades. I si això acabés sent així seria una cosa molt trista i lamentable.
Per això hi va haver participació ciutadana, per queixar-nos per aquests despropòsits.
En aquest penós procés, l’Ajuntament ens ha donat unes explicacions gens plausibles, ens ha entabanat, ens ha enganyat i a sobre alguna vegada s’han negat a ells mateixos i ens han dit mentiders a nosaltres.
I la oposició municipal que ha fet?. La oposició només ha defensat els interessos dels que hi volen fer negocis o especular.
A la gent que vivim en les cases antigues d’aquesta zona i volem seguir-hi vivint, a l’Ajuntament no hi ha hagut qui ens defensi.
M.C.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui es el responsable d'urbanisme a Masquefa?

Salutacions.

Anònim ha dit...

No es cuestión del responsable de urbanismo, ya que este seguirá las directrices que le impongan.
Son todos los responsables que están implicados, los culpables de las actuaciones tan lamentables que llevan a la práctica y el motivo es muy simple: !El interés¡
Les da igual como pueda afectar a las personas que viven en el pueblo (que sean nuevos o antiguos les es indiferente), sólo les guia sacar algún beneficio; político, económico, influencias de terceros, favorecer promotores para ... y así podría seguir.
La solución : estar encima y denunciar a la que se vea la más mínima irregularidad o incongruencia.

Anònim ha dit...

El regidor d’urbanisme és el Xavier Manuel Altés,
un xicot que a sigut de tots els colors polítics
i ara és dels independents vinculats a ICV.

Anònim ha dit...

Salut. Voldria fer uns aclariments sobre l'article i els comentaris. Informo a MC que pot trobar el pla de protecció del casc antic a masquefa.org o el pot consultar en paper a les oficines de l'ajuntament. Si no l'ha vist encara és perquè no ho ha volgut. A més, l'informo que tots els veïns que van presentar al·legacions van rebre a casa resposta per escrit, com mana la llei, faltaria més. Que va estar exposat al rebedor de l'ajuntament. Jo mateix ha fet al voltant de 20 reunions amb veïns i constructors per informar-los. I l'aparellador municipal encara més. Tot el procés s'ha fet amb la màxima transparència. Es pot criticar el pla de protecció, perquè no s'hi està d'acord, però no es pot criticar per criticar sense coneixement de causa i des de l'anonimat.
Xavier Manuel
regidor d'urbanisme
Independents per Masquefa

Anònim ha dit...

Salut,

Continuo perquè no havia vist els comentaris. El motiu pel qual es va tirar endavant el pla de protecció i la suspensió de llicències d'obres a tot el casc antic de Masquefa i la Beguda va ser que a l'ajuntament ens arribaven llicències per tirar una casa vella i fer-hi pisos de 40 o 45 m2. Un exemple: a cal Torroner, a l'estret, han tirat una casa a terra i hi estan fent 8 pisos i cap plaça de pàrquing. També al final del carrer major, tot just passat el corraló de la Fassina. Van tirar dues cases i et fan 12 pisos sense cap aparcament. O a la Beguda, que van tirar 5 cases i estan fent un megabloc. Aquest cas amb aparcament. Això era un desastre. A més les noves edificacions eren totalment homgènies i impersonals, ignorant la història i la cultura del poble. Amb el pla de protecció hem substituït els 4 articles de la Pla General actual per 35 articles. Regulem els m2 mínims que ha de tenir un pis, el color de la façana, els balcons... Sense tocar les alçades i les profunditats edificables que establia el Pla General actual. Creiu-me, el nou pla, d'especulació res de res. Tot el contrari.
Ah! sóc fundador dels Independents per Masquefa, l'any 1995. Sóc regidor des del 1999,i vaig entrar a governar fa dos anys, el 2004. No he estat en cap altre partit, així que no sé que s'empatolla aquell que passava per allà i que s'avergonyeix de tenir nom i cognoms.
Xavier Manuel

Anònim ha dit...

Salut,

Em faré passat per em vull matisar a mi mateix sobre això de la militància política. A més dels Independents, és veritat que a les últimes eleccions europees em vaig presentar a la llista de la CUP (www.cup.cat), i fa molts anys, quan en tenia uns 20 vaig fer-me el carnet d'UDC perquè el meu pare i el meu tiet ho eren. Vaig durar 6 mesos, una quota. Un dia d'aquests explicaré per què. En fi, que a la política masquefina sempre he estat al mateix lloc. I convido a un tallat qui demostri el contrari.
Xavier Manuel

Anònim ha dit...

Jo crec que si que es qüestió del responsable d'urbanisme.
El primer responsable és el regidor d'urbanisme,
el segon responsable l'alcalde o alcaldessa,
el tercer responsable l'equip de govern municipal,
el quart responsable, tots els regidors, tant al govern com a l'oposició.
Els tècnics poden ser més o menys bons o dolents, però ells si que segueixen les directrius dels polítics, en canvi els polítics són els que ho acorden.

Anònim ha dit...

Jo crec que durant aquest ultims anys s'han fet moltes construccions i algunes dins el casc antic , pero crec que si construeixen que es faci la façana o s'intenti fer com eren abans tal i com diu el PGOU.

Anònim ha dit...

m. afina bastante en la responsabilidad en el tema urbanistico, aunque quizá el orden no es del todo correcto.
Ya que a Xavier Manuel le gusta tanto escribir, que diga cuantas alegaciones se realizaron y a cuantas les dieron la razón, a ser posible con datos, aunque sólo sean iniciales. A lo mejor las verificamos posteriormente.
Pongo un ejemplo: se realizan miles de alegaciones por multas incorrectas y cuantas se responden a favor del sancionado, no creo ni que llegue al 5 %, y en este 5 % por lo menos el 4 % están obligados por fallos en la denuncia o comunicación, con lo cual podemos sacar una conclusión: si tenemos que fiarnos de la buena fe de la administración en la contestación a las alegaciones lo tenemos claro.

Anònim ha dit...

Mucho hablar de militancia politica y cuestiones generalizadas, pero a la que se pregunta algo concreto y comprometedor, nada de nada...
La pregunta sigue en pie: ¿Que porcentaje de alegaciones realizadas ante la administración de Masquefa han sido resueltas a favor del contribuyente, digamos en los últimos 5 años? En caso de contestar, que lo dudo, indicar numero total de alegaciones y nº de favorables.
UN PEQUEÑO COMENTARIO SOBRE EL TEMA DE PROTECCIÓN DEL CASCO URBANO (que personalmente considero que se tenía que haber hecho mucho antes y no sólo para el nucleo urbano antiguo):
DE QUE NOS SIRVE TENER PROTEGICO EL CENTRO, SI EL PUEBLO COMO TAL, YA OS LO HABEIS CARGADO. SOLO HAY QUE SUBIR A UN LUGAR DONDE PUEDAS VER TODO EL PUEBLO, INCLUIDO EL PLAN SUR Y PODRÁS VER EN QUE HA QUEDADO EL PUEBLO DE MASQUEFA. BUENO CON EL CASCO URBANO ANTIGUO PROTEGIDO GANARÁ MUCHO Y PODREMOS DECIR QUE ESTE PUEBLO MANTIENE SU IDENTIDAD Y NO SE DEJA INFLUIR POR LAS ESPECULACIONES URBANÍSTICAS...