dimarts, 27 de juny del 2006

Masquefa TV obté una llicència de TDT

Del grup Canal Català

El CAC atorga les llicències de TDT locals privades
Una llicència és per a Masquefa TV

El dijous passat, dia 22, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va fer públic l’informe vinculant sobre l’adjudicació de llicències per explotar els 59 canals de televisió digital local privats.
D’aquestes 59 llicències 1 ha estat per Masquefa TV, del grup Canal Català. Masquefa TV ha obtingut en la avaluació 726,5 punts, una de les puntuacions més altes en el conjunt de Catalunya.
El grup de Canal Català (el de Masquefa TV) ha estat l'operador que ha aconseguit més llicències en el repartiment, 16 de les 17 a què optava. Un altre grup que també ha sortit molt ben parat és Localia, del grup Prisa, l’hi han concedit 14 emissores al Principat. Cal destacar també les llicències atorgades a Urbe TV (Vocento), 25TV (vinculada a Luís del Olmo), TeleTaxi.
Òmnium Cultural, el Grup Cultura03 i els entorns del catalanisme popular que donaven suport a la creació d'un canal de televisió que pogués representar amb qualitat professional el model de país que inspiren aquests sectors es queden sense llicència de TDT. Òmnium Cultural ha lamentat que "la majoria de les llicències s'hagin atorgat a projectes vinculats a grans grups de comunicació espanyols en detriment de la potenciació d'un teixit de la indústria audiovisual pròpia de Catalunya".
El conseller del CAC Joan Manel Tresserras ha expressat el seu desacord amb les concessions a través d'un vot particular inclòs en l'informe en el que afirma que s'han sobrevalorat les propostes vinculades a grans grups de comunicació mentre que s'han infravalorat altres propostes de grups nous i vocació local i diu que la capacitat d'algunes propostes de 'dinamitzar i eixamplar els registres de la cultura catalana en un entorn cada vegada més divers i multicultural tampoc no em sembla que hagi estat prou entesa'.

El pacte de la socioconvergència
Per a molts analistes, en aquesta concessió de llicències, ja ha funcionat a la perfecció el pacte Mas-Zapatero, anomenat la socioconvergència. Els dos grups amb més llicències són el grup de Canal Català (16 llicències), proper a Convergència, i el grup Localia-Prisa (14 llicències), proper al Psoe. A més, els grans grups espanyols copen les llicències de TDT privada.
Més informació :

1 comentari:

Anònim ha dit...

El poc que quedava del psc ja està enterrat.
Ara només hi ha psoe.