dijous, 29 de setembre del 2005

El cotxe del Jutjat de Masquefa

En aparcament perpetu

A principis de l’estiu l’Ajuntament de Mas- quefa va posar a prop del Jutjat de Pau una senyal de prohibició d’aparcar en els horaris del Jutjat, els laborables de 8 a 15 hores.
Al cap de poc es va poder veure que hi aparcava un cotxe del Departament de Jus- tícia de la Generalitat de Catalunya, aquest de la foto.

Però aquest automòbil no ha fet servir aquest tros de carrer només a les hores que estava reservat pel Jutjat, ha estat allà dies sencers, les 24 hores, laborables i festius, i molts molts dies seguits. Semblava un cotxe abandonat, hi havia qui va arribar a pensar que no se l’hagués deixat descuidat algun funcionari del Departament de Justícia o qui sap si l’havia abandonat algun fugit de la presó de Can Brians. Però no, sembla ser que és el cotxe que té a la seva disposició la secretària del Jutjat de Pau.
No sabem si això de deixar un cotxe oficial aparcat en el mateix lloc tants dies i tantes hores seguides és o no és legal, però sigui com sigui, avui en dia, que els llocs per aparcar són un bé escàs, no és gaire bonic, ni es veu com una cosa gaire correcte, ni equitativa, ni justa.

Els polítics haurien de reflexionar
Si estem en un país on tots els ciutadans som iguals, on els que manen ja no son monarques ni sobirans, ni els funcionaris són mandarins ni treballadors amb privilegis, mentre els ajuntaments no puguin garantitzar aparcament per a tots els ciutadans al davant de la feina i al davant de casa seva, tampoc ho haurien de fer per a ells ni pels funcionaris i els altres treballadors dels ens públics. Tret, està clar, dels vehicles dels serveis d’auxili i ajuda ciutadana, en els moment que estiguin en actiu, els serveis de salut, bombers, policies, etc, per aquests i prou.