dijous, 22 de setembre del 2005

Mals averanys per la Masquefa d'Alboraia

L'horta d'Alboraia en perill

Especulació a l'horta d'Alboraia

M'agradaria donar a conèixer a tot el món a través d'aquesta carta i a través del seu mitjà de comunicació la injustícia i les males actituds i fets que s'estan tramant en el govern de l'Ajuntament d'Alboraia, dirigit pel PP.
L'alcalde, arbitràriament, vol canviar d'emplaçament les empreses privades Alcampo, Norauto i Leroy Merlín, ubicades en un lloc estratègic de Port Saplatja. Una acció que amaga dues finalitats. Una, legalitzar un edifici amb més de 200 habitatges, situat entre el mar i l'autopista, una construcció que si en un termini relatiu no es legalitza entrarà en la fase de demolició. Fa més de 12 anys que l'Administració del Govern central està pressionant perquè l'alcalde doni una contestació a aquest recurs.
El segon és substituir l'emplaçament dels centres comercials per un port esportiu d'alt nivell. Un lloc només accessible per a una minoria que permetria especular i obtenir grans beneficis al soci que està buscant per a aquest projecte.
Per aconseguir aquestes finalitats l'Ajuntament ha decidit portar endavant l'expropiació forçosa de les nostres terres de cultiu a les partides de Vora, Calvet i Masquefa del terme municipal d'Alboraia. Aquestes terres són d'horta protegida, promulgada a l'Agenda 21 i que l'alcalde es passa pel folre, canviant-les de rústiques a urbanes i expropiant-les amb finalitats especulatives. Una zona en la que es pretén construir un nou centre comercial i de lleure per beneficiar una sèrie d'empreses privades, així com substituir la terra per una zona terciària amb què especular. Totes aquestes terres sumen més de 500 fanegues de terrenys de cultiu d'horta. Més de vuitanta famílies afectades. Propietaris que són allà, mantenint-les des de més de 500 anys. Terres que passen de pares a fills i que permeten, a canvi de treball, subsistir. Estem orgullosos de poder fer-ho i volem continuar amb aquesta tradició hereditària. No volem vendre-les, ni que no ens les robin, només que es quedin com estan i poder decidir la nostra vida com a millor ens convingui. No volem que ningú decideixi el nostre futur, ni el de les nostres terres, i menys especulant-hi.

José Luis Alonso - Alboraia
Cartas al director: Opinión del lector
EL PAÍS · C. Valenciana · 22-09-2005
·

· Carta traduïda del castellà,
publicada al diari EL PAÍS · C. Valenciana del 22-09-2005