dissabte, 1 d’octubre del 2005

Masquefins del sud, masquefins del nord

Correu d’un lector

Sóc de Masquefa i he entrat al Diari de Masquefa per casualitat. M’he quedat sorprès per les notícies que doneu de la Masquefa valenciana. Ja fa uns 10 anys, dos amics i jo vam anar a Alboraia convidats per l’Ajuntament d’allà, a les primeres jornades d’història del municipi. Ens van tractar molt bé. Ens van convidar a una paella enmig de l’horta i tot, i ens van fer tastar la millor orxata precisament a l’avinguda de l’Orxata. Vam fer fotos
i vam muntar una exposició per la Festa major de Sant Isidre: “Masquefins del sud, masque- fins del nord”. És per aquell viatge que avui a Masquefa hi ha el carrer Alboraia. El més trist és que quan vaig enviar una carta a l’Ajuntament d’Alboraia, per explicar que es posava el nom del seu poble a un carrer de Masquefa, l’única resposta que vaig rebre és que s’escriu amb y: Alboraya, segons un acord d’un Ple. En fi.

Xavier

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, sóc Àlex, d'Alboraia. La explicació és ben senzilla. Quan aquest masquefí va ser convidat per l'Ajuntament d'Alboraia era alcalde Joan Barres (pspv-psoe). Quan va enviar la carta l'alcalde havia canviat per un del pp (que ni nomenaré). I aquests no estan gens per fomentar les relacions entre catalans del Principat i catalans del Pais Valencià, sinò tot el contrari, creen conflicte i crispació, (alimenten l'hostilitat entre germans i la violència feixista), això si, ells són força educats i polits -experts manipuladors- i passen per bona gent. I es van ventilar la qüestió masquefina, no sense aclarir abans que s'havien encarregat de traduir, del català al castellano fino, el nom d'Alboraia. Vergonya!

Salut

Àlex

Anònim ha dit...

huola , en primer lloc , enhorabona per aquest diari i enhorabona també per la vostra tasca d'investigació , vaig naixer a Alboria i la veritat mai he indagat sobre si existeix cap altre lloc que es diga igual ..

bo , sols afegir , que Alboraia és completament correcte i com a alboraier .. lamente que tinguereu que pegar amb el partit "popular" que goberna acutalment ..


visca masquefa i visca alboraia

ànim valents/valentes