dimarts, 11 d’octubre del 2005

Signat un acord per a millorar la sanitat

Amb el Departament de Salut

Masquefa ha signat un acord amb el Departament de Salut per a millorar la sanitat del municipi.

Avui, dimarts 11 d’octubre, al migdia s’ha signat a la Sala Imperial de l'Hotel AC de Martorell el Pacte per a la Salut al Baix Llobregat Nord. Han signat aquest acord, Marina Geli, consellera de Salut, Carles Manté, director del Servei Català de la Salut i els alcaldes i alcaldesses de la zona compresa en el Pacte: del Baix Llobregat: Martorell, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Pallejà, Sant Esteve Sesrovires, Collbató i Castellví de Rosanes; de l'Anoia: Masquefa i el Bruc, i de l'Alt Penedès: Gelida i Sant Llorenç d'Hortons.
Segons la Generalitat de Catalunya, aquest conveni és un pas més per fer realitat la participació del món local en el govern i la direcció del sistema sanitari, amb l'impuls de la descentralització de competències i recursos en favor dels governs locals, en aquells àmbits en els quals la proximitat als ciutadans repercuteix en l'agilització i la millora de la gestió. Per aconseguir-ho la Generalitat es gastarà, entre el 2005 i el 2007, 33 milions d'euros en actuacions per a la millora de la sanitat en els tretze municipis, repartits en 20 milions per ampliar l’hospital de Martorell i 13 per a millores i ampliacions en alguns ambulatoris, entre ells el Cap de Masquefa.

En els últims 8 o 10 anys, els serveis de salut a Masquefa han anat quedant col·lapsats dia rera altre. Els masquefins, els usuaris, els malalts, no han, no hem parat de reclamar més bon servei, més personal sanitari, més hores i més dies d’atenció. Sovint s’ha tingut la impressió que les autoritats eren com els tres micos savis: sords, muts, cecs. Ara sembla que s’han decidit a donar un pas. Esperem que sàpiguen gastar bé aquests diners, gestionar bé aquesta millora i que en puguem veure els resultats ben aviat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Muy bien felicidades a la alcaldesa