dimarts, 25 d’octubre del 2005

700.000 tones més de porqueria a l’any

A Can Mata, Els Hostalets de Pierola

700.000 tones més de porqueria a l’any al costat de Masquefa

L'Entitat Metropolitana del Medi Ambient (EMMA) va anunciar ahir que el proper dia 27 aprovarà la construcció d’una planta de tractament de residus a Can Mata (Els Hostalets de Pierola). L’adjudicatària serà
l’empresa Cespa (Ferrovial) amb un pressupost de 58,7 milions d’euros, finançats per l'Agència de Residus de la Generalitat Catalunya.
La posada en marxa d’aquestes plantes de residus encarirà els rebuts d’escombaries un 20%.
Les bases del concurs fixava una ubicació en el marc dels 33 municipis metropolitans de Barcelona, però s’ha incomplert aquest punt i han optat per fer-la als Hostalets de Pierola a l’Anoia, fora de l’àmbit de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient.
Segons diu l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, la nova planta de residus d'Hostalets de Pierola compta amb el consens polític i institucional. Amb això s’interpreta que els partits polítics i les diverses institucions públiques hi estan d’acord, encara que s’incompleixi el compromís manifestat per alguns polítics de no posar cap més instal·lació de residus d’àmbit supracomarcal a la comarca de l’Anoia.

En aquesta planta es tractaran 300.000 tones de residus a l’any i a partir del 2007 aniran a parar a l’abocador de Can Mata les 400.000 tones a l’any de residus sense tractar que actualment s’aboquen al Garraf, cosa que farà que tinguem 700.000 tones més de porqueria a l’any al costat de Masquefa.

Joan P. S.

· Nota de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient
· Nota de l'Agència de Residus de la Generalitat Catalunya