dimarts, 6 de maig del 2008

Volen fer l’abocador tres vegades més gran


Volen triplicar
la capacitat de
l’abocador de
Can Mata


La impressió de moltes persones és
que tot això ja està donat i beneït

Cespa-Ferrovial i la Generalitat de Catalunya volen ampliar l’abocador dels Hostalets de Pierola per fer-lo tres vegades més gran. Això és el que va informar ahir l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola en l’acte Informatiu que va convocar. L’Ajuntament dels Hostalets també va explicar que ells no hi poden fer gran cosa ja que no té cap potestat per aturar aquesta ampliació, i que tothom hi pot fer al·legacions. La impressió indignada de moltes de les persones que van anar a aquesta reunió va ser que tot això ja estava donat i beneït i que ja es veia a venir que aquest abocador no es tancarà mai.
S’espera que els ajuntaments dels pobles afectats i tots els grups polítics que hi són representats hi donin la seva opinió, manifestin la seva postura de manera ben clara i expliquin si emprendran alguna acció per aturar aquest projecte i s’espera que tot això ho facin ben aviat.
La Coordinadora d’Afectats per l’Abocador d’Hostalets de Pierola ha emès un comunicat en el qual lamenta i denuncia aquests fets i demana als ajuntaments dels pobles afectats que es posin d’acord i es faci un front comú davant aquesta agressió i despreci de la població per part de la Generalitat .
Comunicat de la Coordinadora d’Afectats per l’Abocador d’Hostalets de Pierola
La Coordinadora d’afectats per l’abocador de Can Mata a Hostalets de Pierola, vol fer pública la seva protesta i disconformitat a raó del Projecte d’ampliació de l’abocador per part de la Generalitat.
El dilluns dia 5 va tenir lloc la reunió informativa per part del grup de govern de l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola, el qual va fer una correlació sobre el projecte d’ampliació que la Generalitat vol portar a terme a l’Abocador de Can Mata.
Els assistents vam quedar bastant decebuts, ja que vam veure un cop més la desprotecció de la població davant de la Generalitat i dels mitjans de l’Administració, la qual vol portar a terme les obres d’ampliació passant per sobre de població, ajuntaments i entitats. Això sí, en tenim dret a fer tota una parafernàlia d’al·legacions perquè es compleixi la llei , encara que davant la forma dictatorial en la que es vol dur a terme, aquestes gestions “legals” no valen absolutament per res, es tractaria solament de donar uns aires legalistes, amb el qual es cobririen les esquenes.
La Coordinadora va fer un cop més un crit als ajuntaments del pobles afectats per que es posin d’acord i es faci un front comú davant aquesta agressió i despreci de la població per part de la Generalitat . També va deixar ben clar que mai la salut i el medi ambient han de ser moneda de canvi, perquè fent-lo, el que s’hi està donant lloc es a que cada vegada tinguem una zona més i més contaminada, destrossada i degradada en la qual vivim més de 50.000 persones.
El projecte fa referència a l’ampliació de l’abocador en més 3,5 milions de m3, que acollirien tota mena de porqueria, de la qual desconeixem el nivell de contaminació, ja que l’empresa CESPA FERROVIAL, sempre s’ha negat a donar una informació concreta i concisa del que s’hi està abocant realment.
Davant aquest projecte, la Coordinadora d’Afectats vol denunciar públicament aquests fets, i demostrar una vegada més que en aquests país la democràcia encara te menys poder que el beneficis, encara que això signifiqui posar en perill la vida dels afectats i el medi ambient.
El nostre govern, deuria cuidar una mica més els ciutadans/es.
Coordinadora d’Afectats per l’Abocador d’Hostalets de Pierola