diumenge, 11 de maig del 2008

Comença la Roda d'autors

Sant Adrià del Besòs-Sitges-Igualada (Eix literal)

Tres escriptors, tres biblioteques, tres ciutats

Amb la voluntat de donar a conèixer en diferents biblioteques públiques les obres de tres escriptors del territori, aquest proper dilluns 12 de maig es posarà en solfa la primera edició de la Roda d'autors que unirà tres pràctiques literàries vinculades amb les biblioteques de Sant Adrià del Besòs (Barcelonès), Santiago Rusiñol de Sitges (Garraf) i Biblioteca Central d' Igualada (Anoia).
Així, i des del 12 de maig fins al 5 de juny es duran a terme sis presentacions literàries d'obres aparegudes recentment, les quals aniran a càrrec dels autors lligats a la biblioteca en qüestió que, a la manera d'una lliga esportiva, després o abans seran presentats en les altres dues biblioteques.
Es tracta d'Amami, Alfredo (La Busca Edicions, 2008) de la sitgetana Berta Vidal, de Mamá Talela (Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, 2008), de l'autor d'aquella localitat Pedro de la Prada Alcover i de Pilota de set (Proa Edicions, 2008) del capelladí Joan Pinyol, en representació de la comarca de l'Anoia.
El calendari de presentacions serà el següent :
· dilluns, 12 de maig de 2008, 19.30 h. Presentació d'Amami, Alfredo de Berta Vidal a la Biblioteca Central d'Igualada, a càrrec de Joan Pinyol.
· dilluns, 19 de maig de 2008, 19.30 h. Presentació de Mamá Talela, de Pedro de la Prada Alcover a la Biblioteca Central d'Igualada, a càrrec de Joan Pinyol.
· dilluns, 26 de maig de 2008, 19.30 h. Presentació de Mamá Talela, de Pedro de la Prada Alcover a la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges, a càrrec de Berta Vidal.
· dijous, 29 de maig de 2008, 19.30 h. Presentació de Pilota de set, de Joan Pinyol a la Biblioteca de Sant Adrià del Besòs, a càrrec de Pedro de la Prada Alcover.
· dilluns, 2 de juny de 2008, 19.30 h. Presentació de Pilota de set, de Joan Pinyol a la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges, a càrrec de Berta Vidal.
· dijous, 5 de juny de 2008, 19.30 h. Presentació d'Amami, Alfredo de Berta Vidal a la Biblioteca de Sant Adrià del Besòs, a càrrec de Pedro de la Prada Alcover.
Breus informacions sobre els llibres :
Mamá Talela és una biografia dedicada a la trajectòria vital de Micaela Gralla, que va néixer a Mallorca l'any 1892 i va morir a Barcelona l'any 1969. Va ser poeta i una gran lluitadora a favor de la igualtat de la dona, va escriure en diversos periòdics durant la II República, però sobretot va ser una gran patriota catalana, fent de Catalunya la seva Nació i del català la seva única llengua.
A Amami, Alfredo, Berta Vidal torna a mostrar-nos la seva excel·lent habilitat narrativa i ens ofereix unes històries denses i acurades, amb un estil que va directe al cor i als sentiments. Barrejant una bona dosi d'ironia, molta tendresa, un toc de màgia i unes gotes d'erotisme, hi trobarem unes històries que no per ser quotidianes són menys importants. Onze contes rodons i plens de vida, que es fan molt propers a un lector que se sentirà molt identificat en algunes trames.
Pilota de set : En un any en què els trens de gran velocitat arriben a Barcelona i els que corren poc fan tard a tot arreu, hi ha set cotxes que, des Manresa fins a Vilafranca del Penedès, s’entrellacen, s’avancen i es retroben contínuament. Per la carretera sí, per entre les misèries i les grandeses de l’espècie humana i a través dels fulls del nou llibre de Joan Pinyol, amb el qual es va proclamar guanyador del XLIII Premi Recull de Narrativa.