dimecres, 14 de maig del 2008

Dijous dels ocells a Piera

El passat dijous 8 una xerrada sobre les aus de rapinya
El proper dijous 15 la pel·lícula “Nòmades del Vent”


El passat dijous 8 de maig es va realitzar a l'Espai d'Entitats de Piera, la primera xerrada dins de les activitats paral·leles a l'exposició Nius d'Ocells.
En Gabriel Lampreave ens va enganxar amb les seves didàctiques i amenes explicacions sobre les aus de rapinya de Catalunya: va dedicar especial atenció a les espècies de l'Anoia. També va repassar les principals causes que afecten a la supervivència de les rapinyaires: l'acció de l'home i la degradació del medi. La xerrada va ser il·lustrada per una exhaustiva col·lecció d'imatges.
L'exposició NIUS, mostra una cinquantena de nius autèntics d'ocells. Es pot visitar de dilluns a divendres de 17 a 20 i els diumenges 12 a 2h del migdia, a l'Espai d'Entitats, al costat dels bombers. L'exposició i les activitats paral·leles estan organitzades pel "Grup de Medi Ambient Anoia Sud - Ecologistes en Acció – Catalunya"

Projecció de “Nòmades del Vent”
Demà dijous 15 de maig a 2/4 de 8 de la tarda, a l'Espai d’Entitats de Piera (al costa dels bombers) es projectarà la pel·lícula: “Nòmades del Vent”, de Jackes Perrin.
El somni de convertir-se en ocell es va fer realitat. Imagina que et proposes de seguir els passos, més ben dit, seguir el vol, de les aus, però no des de la distància prudencial en la qual habitualment ens deixaran. Imagina, simplement, que et barreges entre elles, que aconsegueixes confondre-les, com si fossis una au més i formessis part de la seva pròpia comunitat. Això va ser el que es va proposar Jacques Perrin en "Nòmades del vent". Es tracte d'un sorprenent documental amb espectaculars imatges dels viatges intercontinentals que fan les aus migratòries en els seus desplaçaments estacionals. La música de Bruno Coulais posa la cirereta al pastís. Aquest pel·lícula va ser un èxit de públic a França. va aconseguir el César al millor muntatge i es va presentar al festival de Cinema de Berlín 2002. Va aconseguir una candidatura al Goya al millor documental. L'entrada és gratuïta