dimecres, 1 de març del 2006

L’Ajuntament de Masquefa s’ha enfadat

Per la noticia 'Vigileu amb l’aigua de l’aixeta'

L’Ajuntament de Masquefa està enfadat
amb Diari de Masquefa per reproduir
una informació del Parlament de Catalunya

Avui, dimecres dia 1 de març del 2006, l'Ajuntament de Masquefa ha penjat aquesta nota a la seva web:
"EL DIARI DE MASQUEFA. L'Ajuntament de Masquefa, com a ajuntament progressista havia introduït a la seva web un enllaç al Diari de Masquefa, pensant que la informació i la crítica són sempre constructives. Vist, que des de que persones anònimes, que escriuen en aquest diari, han caigut en una greu irresponsabilitat, creant alarma social infundada, i en el joc polític dient mentides, en concret sobre el tema de la qualitat de l'aigua a Masquefa. L'Ajuntament de Masquefa ha pres l'acord de retirar aquest enllaç de la seva web”
I Diari de Masquefa ha rebut aquesta mateixa nota acabada i signada Així: "Atentament, M. Teresa Estruch i Mestres. Alcaldessa. Ajuntament de Masquefa”

Aquesta irresponsabilitat a que és refereix l’alcaldessa és l’article Vigileu amb l’aigua de l’aixeta que es va posar el 24 de febrer i acompanyada de totes les fonts informatives.
I aquest article és la reproducció d’una informació del Parlament de Catalunya sobre els nivells de trihalometans de l’aigua subministrada des de la planta d’Abrera, que prové exclusivament de la conca del Llobregat. Informació acompanyada amb una explicació de que són els trihalometans, explicació treta de Hispagua de la Dirección General de Obras Hidráulicas y Calidad de las Aguas de la Secretaría de Estado de Aguas y Costas del Ministerio de Medio Ambiente i de l’Avui i d’un comentari dient que tot això no ens ho ha fet saber ni ens ho explica l’Ajuntament de Masquefa ni el servei subministrador d’aigua a càrrec d’Anaigua. No sabem si també han acusat aquestes tres institucions d’on s’ha tret la informació de caure en una greu irresponsabilitat, creant alarma social infundada i en el joc polític dient mentides. No ho sabem.

A la reacció de l’ajuntament i de la seva alcaldessa no li calen gaires comentaris, la seva reacció és prou sorprenent, explicita i lamentable. En comptes d’aclarir i explicar bé l’estat de l’aigua a Masquefa el que han fet és allò tant antic de culpar al missatger, en aquest cas no l’han matat físicament, només faltaria, però intenten matar-lo virtualment eliminant-lo de la seva web.


I algunes coses de les que diuen en aquesta nota no les hem acabat d’entendre, “ ... han caigut ... en el joc polític dient mentides”, vol dir això que el joc polític són les mentides, que només poden caure en el joc polític els que manen i els que estan en un partit polític, que la informació del Parlament de Catalunya és mentida.

Alguns ja ens havien advertit que la transparència informativa, la llibertat d'informació i d’expressió i la participació ciutadana en aquest ajuntament eren una fal·làcia i que només funcionava quan es reflexava la postura dels que manen, qui no passa per aquí és anatemitzat.
El proper pas podria ser que posin un censor.
De totes maneres, gràcies per la propaganda que ens esteu fent a Diari de Masquefa.

Ens dol tenir un Ajuntament amb uns polítics d’aquesta mena, però també està bé que cadascú es mostri tal com és o tal com la política l’ha convertit. Diuen que passa sovint, que de servidors de la ciutadania passen a ser intocables tirans elegits.
I aquesta mena de coses ajuden a tots els ciutadans a escollir amb més coneixement en les properes eleccions municipals.


Però l’Ajuntament encara no ha explicat que passa amb l’aigua ...

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Segur que ni s’han llegit la noticia “Vigileu amb l’aigua de l’aixeta”.

Endavant DdM.

Anònim ha dit...

D'aquesta colla de desgraciats que son la alcaldessa i els seus regidors que esperaveu?, en l'ultim ple de l'ajuntament l'alcaldessa va fer acusacions falses i molt greus contra l'alzinar. Aixo es la seva politica, les mentides. Jo de vosaltres m'en alegraria que m'aguessin tret d'aquella web infecta de l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Millor sols que mal acompanyats.

A més, és sabut per tots que els ajuntaments són institucions conservadoríssimes, s'amaguen sota el color que siga, no toleren la crítica (ni les constructives) i un dels objectius és desarticular qualsevol iniciativa POPULAR.

Endavant companyes, que feu una bona tasca!!!!!

Anònim ha dit...

Sra. Alcaldessa de mani la seva dimissió per mentidera

Anònim ha dit...

Sr. Amable Regidor de Medi Ambient, ja pot plegar per mentider, amb la Alcaldessa. Us esperem el próxim any a l'hora de demanar els vots...

Anònim ha dit...

Plega alcaldessa... Es nota que al PSC no t'han ensenyat què signifiquen "democràcia", "pluralitat" i "contrastar informacions". No es pot titllar de mentider a qui difon el que es diu en el Parlament de Catalunya. Amics de DdM, crec que aquest tema és gravíssim i que hauríeu de denunciar l'actitud de l'alcaldessa davant el Síndic de Greuges i davant el Col.legi de Periodistes. Fa pena pensar que persones així representen al poble de Catalunya en el nostre parlament. Si això és ser "d'esquerres..."...

Anònim ha dit...

Los representantes políticos son públicos y podemos estar de acuerdo con ellos o no pero los que escribimos de forma anónima somos cobardes y podemos falsear información.

Anònim ha dit...

Primero si sanidad es la que decide según el escrito publicado en esta página y el agua no cumple con las condiciones de salubridad adecuadas no creo que sanidad permitiera que se consuma agua no adecuada.Segundo donde esta el engaño si el agua es adecuada.Que debe informar el ayuntamiento que el agua esta dentro de los límites permitidos que es más tóxica que antes pero que cumple todas las médidas de seguridad ya que sanidad que es quien analiza el agua tras realizar este analisis lo acepta y permite su consumo.
QUEREMOS INFORMACION SIN DEMAGOGIAS.

Anònim ha dit...

Primero si sanidad es la que decide según el escrito publicado en esta página y el agua no cumple con las condiciones de salubridad adecuadas no creo que sanidad permitiera que se consuma agua no adecuada.Segundo donde esta el engaño si el agua es adecuada.Que debe informar el ayuntamiento que el agua esta dentro de los límites permitidos que es más tóxica que antes pero que cumple todas las médidas de seguridad ya que sanidad que es quien analiza el agua tras realizar este analisis lo acepta y permite su consumo.

Anònim ha dit...

Para informarse mejor:
http://teresaestruch.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Aquí n’hi ha un que diu que escrivint de manera anònima es pot falsejar la informació. Si, és veritat.
Però aquí la informació està ben contrastada i en dona totes les fonts.
I escrivint no anònimament també es pot falsejar la informació.
Tots sabem que els polítics son els que diuen més mentides, veritats a mitges, manipulacions de la realitat, ....
I sovint quan la gent normal fem preguntes als polítics, aquests fugen d’estudi i acaben parlant d’un altre cosa.
I aquests aprenents de polítics que hi ha a Masquefa, això és el primer que han après. No sé si votaré mai més a les municipals.

Endavant gent del Diari de Masquefa, que ho esteu fent molt bé.

Anònim ha dit...

Creiem que actualment el Diari de Masquefa és el millor i més fiable dels informatius de Masquefa.
La radio i la televisió de Masquefa més que res son d’entreteniment.
Les publicacions dels partits polítics de Masquefa només son uns pamflets partidistes i el que fan els del PscPsoe està molt mal fet, mal escrit, sense cap interès i a més hi tenen el català gairebé bandejat.
La publicació de l’Ajuntament és molt maca, però tot és propaganda.
La web de l’Ajuntament, informativament sembla un diari esportiu, és de l’única cosa que informen bé.
Si vas a l’ajuntament a demanar informacions t’hi pots perdre, no en treus mai l’entrellat.
Pel Diari de Masquefa t’informés d’algunes coses que ningú explica, fa uns comentaris encertats i es pot constatar que les informacions que donen son certes, encara que no agradin a l’Ajuntament.
Moltes gràcies Diari de Masquefa.

Anònim ha dit...

Aixo de retirar el link de la pagina de l'ajuntament segur que es idea de la zampabollos de la regidora de CULtura. Es el seu estil.

Anònim ha dit...

Primer de tot, penso que els que opinen sense donar la cara, no haurien d'opinar tant a la fresca, sigueu valents. No sou tant macus de predicar tot el que prediqueu, doncs poseu-hi un nom si us plau que com molts dieu estem en democràcia... no passa res!

D'altra banda, la gent només sap criticar els que ara estan a la casa gran, no veuen tot el que fan, ni se'n recorden de totes les altres cagades que altres grups del poble, i potser els de la gent que ara critica, van cometre quan eren al poder... Si us plau senyors fem memòria, que sinó en el pròxim post posarem nom i cognoms a cagades, enriquiments, i d'altres activitats fraudulentes que es van dur a terme en altres mandats, i que no eren precisament dels actuals mandataris.

Per últim, i això com a opinió personal, dir que tots els que volen entrar al poder no és solsament per fer coses pel poble, sinó per treure'n algu a canvi també. Està clar que avui dia política va lligat íntimament a treure'n benefici, i n'hi ha que se'n aprofiten més i n´hi ha que menys, per tant recolzem les coses que es fan pel poble i deixem-nos de difamar i criticar.