dilluns, 20 de març del 2006

Ànsies recaptatòries de l’Ajuntament

Correu d’un lector

Lucrar-se a costa de les entitats no lucratives

La situació econòmica de les entitats del poble obliga moltes vegades a haver de fer activitats extraordinàries per poder mantenir les activitats que normalment porten a terme.
Aquest és el cas de dues entitats del poble de Masquefa: el Club Patí Masquefa i L’Alzinar. Es tracta de dues entitats diferents, però amb un objectiu comú: poder fer front a les despeses que els suposa el dia a dia de cada entitat, gràcies al treball de gent que voluntàriament dedica part del seu temps lliure a fomentar l’esport, la cultura i les activitats recreatives.
És per això que les dues entitats s’han posat d’acord per organitzar la festa de Cap d’Any a una sala de l’Ajuntament de Masquefa, l’única del poble que pot acollir l’aforament previst per aquesta festa; tal com en anys passats va fer la colla de diables de Masquefa.
Les ànsies recaptatòries de l’Ajuntament han vist la possibilitat de treure diners ràpids a costa del treball dels voluntaris. Exigint d’entrada 1.200 euros, que després d’un intens enfrontament verbal amb la regidora de Cultura, van rebaixar-se fins a 900. La regidora va arribar a dir que “L’ajuntament no té cap obligació de fer una festa de cap d’any”, preferint que la gent jove marxi fora del poble, en un dia en què la probabilitat d’accidents de trànsit és molt alta. Cal recordar que les ordenances fiscals de l’Ajuntament preveuen 150 euros per deixar la sala a una empresa, que té com a finalitat guanyar diners. I a sobre de cobrar aquesta barbaritat exigeixen que consti que hi col·labora l’Ajuntament a la publicitat de l’acte. Quina barra!.
No seria més lògic plantejar-ho d’una altra manera? Si a les entitats que donen un servei al poble els falten diners per poder tirar endavant, deu ser perquè l’Ajuntament no els ajuda prou. Però si a sobre de no rebre prou ajuts, estan disposades a treballar els dies de festa per aconseguir recursos per continuar fent la seva tasca. És vergonyós que a sobre de no ajudar-les prou, vulguin treure’n benefici molt més per sobre del que cobrarien a una empresa privada. Això és política social i la resta són històries!.
Un masquefí descontent
[Carta publicada també a La Fura el 27.01.2006]

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina vergonya tenir aquest ajuntament. Ya només ens faltava aixó

Anònim ha dit...

Si aquets només miren per els que els interessa, segur que si haguessiu fet una festa rociera o de sevillanes no us cobraben res.

Anònim ha dit...

La veritat és que és una vergonya però...què esperàveu? Estava clar que havien de treure partit d'allò que durant dos anys se'ls havia escapat de les mans. Ja que pels seus propis mèrits no són capaços d'aconseguir res aprofitem-nos de qui ja en tenim costum...Per cert, tindrem envelat aquest any?