diumenge, 31 de maig del 2009

Es crea la ruta enològica de l'Anoia


S’ha creat una ruta
enològica de l'Anoia
que inclou dinou
establiments vinícoles


Amb la finalitat de potenciar el valor de la producció vinícola de la comarca de l’Anoia s’ha creat una ruta enològica d’aquesta zona. La ruta inclou dinou establiments vinícoles i diversos indrets d'interès cultural i turístic.
En l'actualitat, la vinya és el tercer conreu de la comarca, per darrera del blat i l'ordi. La majoria dels vins produïts a l'Anoia s'apleguen sota la Denominació d'Origen Penedès, tot i que també n'hi ha alguns que s’acullen a la DO Catalunya.
La DO Penedès es caracteritza per una variada diversitat en la producció de vins, gran productora de vins blancs, la majoria d’ells destinats a l’elaboració del cava. El fet que l'Anoia estigui inclosa en aquesta marca de qualitat ha fet que es plantegi la possibilitat d'incorporar aquest itinerari als que ja existeixen al l' Alt Penedès.
Per a divulgar aquesta “Ruta enològica de l'Anoia” s’ha editat un fulletó amb la informació de cada establiment vinícola i el mapa de la zona, aquest fulletó inclou tretze cellers de grans dimensions que ofereixen visites guiades i altres sis més reduïts que es poden visitar prèvia sol·licitud.
Els itineraris proposats visiten les següents poblacions de la comarca:
Cabrera d’Anoia: Finca Can Feixes. Mas dels Clavers. Cava Ivan Saldanya.
El Bruc: Celler Can Pascual.
Els Hostalets de Pierola: Can Grau Vell.
La Llacuna: Celler Puig – Romeu.
Masquefa: Can Bonastre Wine Resort. Raventós – Rosell, Heretat Vall-Ventós. Castell d’Age.
Òdena: Cava Bohigas.
Piera: Agrícola Anoia. Pagès Entrena, S.A. Torrens Moliner. Caves Mungust. Caves Cuscó i Comas. Vinya Sant Josep Michel.
Santa Maria de Miralles: Celler Torres.
Vallbona d'Anoia: D’Melis (Hidromel). Castell de Leonard.
A part de les visites a caves i cellers, el tríptic publicat inclou una sèrie de punts d'interés de l'Anoia, que es poden combinar amb la visita enològica, com ara la ciutat d'Igualada, el Castell d'Òdena, Santa Margarida de Montbui o el Bruc.

· Fulletó de la Ruta enoturística de l'Anoia: Arxiu pdf 955 Kb