dimecres, 27 de maig del 2009

Contra la impunitat dels crims franquistes

Dissabte 30 maig del 2009

Concentració contra
la impunitat dels
crims del franquisme


El proper dissabte 30 de maig, a les 12 del migdia, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, es farà la “Propera concentració per la veritat, la justícia i la reparació”. Aquesta propera concentració no és una més. Es vol visualitzar que darrera de molta feina, de la lluita per la Veritat, la Justícia i la Reparació, hi ha un compromís de tots els que estan treballant pels drets de les víctimes del franquisme. Per això es demanem un petit esforç, que no és massa comparat amb els sacrificis dels que ens van precedir i dels que encara ens acompanyen, i saben perfectament que va ser la repressió franquista perquè la van patir personalment. Tots els que estan implicats en la defensa dels drets de les víctimes del feixisme a aquest Estat, tots som víctimes del passat, d'aquest present desagraït i, si no es reivindica i exigeix serem víctimes per sempre d'un futur d'oblit. Tots plegats hem de sortir al carrer a demanar allò que ens deuen, ho farem aquesta vegada?
Cal que cadascú convoqui els seus familiars, amics i companys, a totes les persones conscienciades de que l'estat espanyol té un deute que saldar amb els ciutadans que van lluitar i lluiten per la llibertat i la democràcia a aquest país. És molt trist haver de demanar Justícia pels lluitadors antifeixistes després de més de 30 anys de Transició, però encara ho és més no fer-ho.
Cal fer d'aquesta quarta concentració un acte multitudinari, entre tots podem! Prou impunitat pels crims del franquisme! No oblideu les fotos dels vostres familiars.
La Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes.