dimecres, 3 de juny del 2009

Premis pels alumnes de l'Institut de Piera


Diversos premis per a treballs
de recerca d’alumnes de
l’IES Guinovarda de Piera


Al final d’aquest curs diversos alumnes de segon de batxillerat de l’IES Guinovarda han estat guardonats pels treballs de recerca que han elaborat com a complement de la seva formació acadèmica.
És el cas de Jordi Roca i Udivert, que va guanyar el primer premi dels “Premis Igualada Recerca Jove 2009”, amb el treball titulat “Overclocking i refrigeració extrema en ordinadors personals” en què ha demostrat una forma d’augmentar el rendiment dels ordinadors personals. Segons va declarar el mateix alumne pierenc “Per a poder realitzar aquest augment de rendiment he utilitzat l’overclocking, una tècnica que permet modificar certs paràmetres dels components que integren l’ordinador, com poden ser la freqüència o el voltatge. Dur a terme l’overclocking, a part d’augmentar el rendiment dels components, també suposa un augment de l’escalfor que alliberen degut al fet que treballen per sobre les seves especificacions. Així doncs, per a resoldre aquest problema he dissenyat i construït íntegrament un sistema de canvi de fase per evaporació directa, un sistema de refrigeració extrema basat en el procés de condensació i evaporació d’un gas frigorífic que permet mantenir el processador a temperatures de -40ºC.”. D’aquesta manera va demostrar que amb l’ Overclocking es pot augmentar el rendiment del nostre ordinador, i fer que un ordinador un pèl antiquat pugui durar un temps més, o fer que amb aquesta tècnica, un ordinador pugui superar en rendiment un altre de components més bons, i, per tant, més cars.
El premi li va ser lliurat dimecres 22 d’abril a la capital de l’Anoia en un acte oficial amb representació de les diferents entitats convocants, és a dir, l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial d’Igualada, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, el Rotary Club, la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
D’altra banda, i dins la segona convocatòria dels Premis TREC, convocats per l’Ajuntament de Piera per a treballs de recerca elaborats per alumnes que cursen Batxillerat al municipi, els guanyadors van ser els següents : Primer premi de temàtica local per a Jordi Delgado Granados, pel treball titulat “Gegants: creant tradició, història i construcció dels gegants de Piera”. Segon premi de temàtica local per a Ester Montaner Novellon per al treball “Estudi dels hàbits saludables i de lleure dels nens i nenes escolaritzats a Piera de 10 a 12 anys”. Primer premi de temàtica general per a Jordi Roca Udivert per al treball “Overclocking i refrigeració extrema en ordinadors personals” i Segon premi de temàtica general per a Sílvia Pino Villuendas per al treball titulat “La guerra dels mitjans de comunicació. La guerra d’Irak”.
Aquests premis van ser lliurats a l’Ajuntament de Piera el passat 23 d’abril amb la presència de l’alcaldessa de la població, la regidora d’Educació, la directora de l’IES Guinovarda, el coordinador de Batxillerat de l’IES Guinovarda i la tutora de 2n de Batxillerat.
Per últim, i dins el marc dels premis “Llavors de Lletres” convocats pel setmanari “La Fura” i la Fundació Ferrer-Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia, el treball "La guerra dels mitjans de comunicació. La guerra d l'Irak" de l’alumna Sílvia Pino Villuendas ha guanyat el tercer premi al millor treball de recerca de Batxillerat, amb una dotació de 1000 euros.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt Bé: Benvinguts al DIARI DE PIERA.

No és pas una notícia, per exemple, que els mossos i mosses es podreixin el cervell davant de tothom, a la plaça, al parc, a qualsevol hora i davant de tothom i que la policia municipal ho sap i no fa res de res? Que algú vingui als jardins de la plaça Josep Maria Vila qualsevol dia, entre setmana, i que vegi el que hem d'aguantar els veins: crits, petanca i porros. Mentres tant, aneu parlant de Piera...