diumenge, 28 de desembre del 2008

A Masquefa la taxa d'escombraries serà gratis


A partir de l'any que ve
la recollida d'escombraries de Masquefa serà de franc per a tots els veïns


Gràcies a les constants reclamacions de veïns de Masquefa a la Generalitat de Catalunya, sobre la contaminació, les insuportables pudors i les constants molèsties que ocasiona l'abocador de Can Mata dels Hostalets de Pierola a la població de Masquefa, la Generalitat ha reconegut que és un greu problema que cal solucionar i ha accedit a crear una comissió que determinarà el tancament d'aquest abocador i estudiarà l'obertura de nous petits abocadors dintre la zona de l'àrea metropolitana de Barcelona, d'acord amb la premissa que cal tractar els residus en origen, en plantes properes als llocs on es generen els residus. Aquesta comissió també estudiarà les mesures per a reparar i compensar les molèsties i els danys produïts a les persones, al medi ambient i i al territori per aquest immens abocador.
La primera mesura acordada és que partir de l'any que ve, el 2009, la recollida d'escombraries de Masquefa serà de franc, gratis, per a tots els veïns i per un temps igual al nombre d'anys que hagi funcionat l'abocador de Can Mata. A més, en el transcurs del proper any s'aniran implementant nous sistemes de recollida, la gent podrà seguir tirant les escombraries als contenidors corresponents i també podran deixar les bosses d'escombraries als portals de les cases, cada fracció de residus en una bossa o galleda de diferent color i el servei de recollida també ho recollira casa per casa. També es donaran facilitats per tal que les famílies que ho desitgin puguin fer compost dels seus residus orgànics. A totes les famílies que ho sol·licitin se'ls proporcionarà gratuïtament un compostador amb les instruccions per aconseguir un bon compostatge i se'ls donarà 120 euros a l'any com a compensació per reciclar la matèria orgànica. L'Agència de Residus de Catalunya i l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus seran els organismes responsables de la implementació d'aquest serveis i del seu correcte funcionament.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb aquesta misseria volen tapar la boca dels veins de Masquefa, a canvi de malalties, podors i bacteries al nostre ambien.

On es aquesta comissió, no sabeu que estan fent l'ecoparc més gran de Catalunya al costat de l'abocador, i que es veu desde Masquefa?? qui es creu que tancaran l'abocador?? aquesta és una mentida més de les moltes que ens volen fer creure.

Ara alguna gent dirà !!oh que bé ja no pagarem escombraries!! però també dirà mare de Déu quin aire més podent que respirem.

De debó val la pena aquestes engrunes¿?

Quina comissió és aquesta que no ha comptat amb la Coordinadora que és la que representa els afectats?

Res, ens han condenat i ara ens volen donar un caramelet per que estiguem contents.

Anònim ha dit...

Es una verdadera vergüenza ver como se comportan la mayoría de los políticos y lo que llegan a hacer por dinero, y no creo equivocarme mucho en lo expuesto, seguro que algunos sacarán un buen beneficio de todo lo que supondrá la recogida delectiva, las subvenciones, etc.
Creo que los que están ahora gobernando sólo se mueven por eso, por el interés, es cierto que están poniendo en marcha muchas más cosas que los anteriores, pero por lo general de forma rápida y mal hechas, y detrás se esconde algo que no es muy díficil averiguar. !!Hay que estar atentos y ante cualquier evidencia denunciar¡¡

Anònim ha dit...

Esto me suena a INOCENTADA, caso contrario es una pura verguenza

Anònim ha dit...

Jo també crec que deu ser una innocentada.
Si fos veritat seria una molt bona noticia.
Si es llegeix detingudament posa que es “determinarà el tancament d'aquest abocador” i s’estudiaran “mesures per a reparar i compensar les molèsties i els danys produïts a les persones, al medi ambient i al territori per aquest immens abocador”
No és això el que la majoria volem?
A veure si hi ha algun dia es pot aconseguir tot això.

Anònim ha dit...

Joan; Em sembla que no coneixes a la gen que està manegant tot aquest negoci. Els que hi estan demanan diners en realitat no volen que l'abocador es tanqui, el que volen es continuar maman de la la vaca, i t'ho dic jo que hi vaig a la comissió de seguiment i fa molts anys que estic lluitan perqu'e tanquin l'abocador.

En quan a la recuperació del terreny, he de dir-te que no és recuperable una immensa zona completament plena de deixalles contaminants, son milions de tones les abocades en aquest terreny, i mai, ni en milers d'anys tornarà a ser part del nostre entor.

Tan de bo si el tanquessin, però he de dir a tothom que tenim abocador per al menys 30 anys més.

O penseu que l'ecoparc l'han fer per tancar l'abicador demà?.

Que no pagarem deixalles?? pot ser no, però pagarem, i estem pagan amb les nostres vides i salut.

Anònim ha dit...

No ho acabo d'entendre això de que l'any 2009 no pagarem escombreries. De moment el ple de l'ajuntament ha aprovat un augment de la taxa pel 2009 d'un 39%. Jo crec que el que ha aprovat el ple és el que val, no?