dimecres, 17 de desembre del 2008

El tió més gran del món

Diumenge 21 de desembre del 2008

El programa
“Eduqueu les criatures”
farà cagar el tió més gran del món davant de Catalunya Ràdio
amb fins solidaris


El programa “Eduqueu les criatures” de Catalunya Ràdio ha convocat aquest diumenge, dia 21, els nens i les nenes per fer cagar el tió més gran del món davant dels estudis de Catalunya Ràdio a Barcelona.
Es tracta d’un tió de 14 metres de llargada i 7 metres d’alçada. Només la barretina fa més d’1,60 metres d’alçada, i al darrere, a més de regals, hi ha tota una acció solidària organitzada conjuntament amb el Banc dels Aliments, amb la col·laboració de la cadena de supermercats Bon Preu Esclat i la Cooperativa Abacus.
Per fer gran el tió caldran les aportacions de tots els oients, que podran seguir com es va engreixant a través del web de Catalunya Ràdio. S’hi pot participar de dues maneres. Una és comprant un val per valor d’1 euro als establiments Bon Preu Esclat. El Banc dels Aliments transformarà els diners recollits en menjar. L’altre sistema és que les famílies i les escoles recullin menjar -tenint en compte que només s’accepta pasta, arròs i llegums secs-, que es podrà dur els dies 20 i 21 de desembre al punt de recollida que el Banc dels Aliments muntarà al costat del tió (11 h a 17 h).
La campanya culminarà col·locant el tió més gran del món, els dies 20 i 21 de desembre, al mig de l’avinguda Diagonal de Barcelona, davant de Catalunya Ràdio. A més, el dia 21 de desembre, a dos quarts de deu del matí, durant l’emissió del programa “Eduqueu les criatures”, i a dos quarts de dotze del migdia, el tió cagarà regals i sorpreses.
Tots els nens i les nenes que hi participin podran fins i tot entrar a dins del tió a buscar els regals i així en veuran l’interior. Aquesta festa la transmetrà en directe Carles Capdevila, que condueix el programa “Eduqueu les criatures”, i el programa “El Suplement” també hi farà diverses connexions.
Aquest serà el tió més gros del món. Fa 14 metres de llargada i 7 metres d’alçada i segons els ideòlegs, l’empresa Events Catalunya, no es tenen referències d’un tió més gros que aquest. El tió, dissenyat per un reputat faller valencià, pot obrir els ulls i, per tant, es desperta en directe, davant de les mirades il·lusionades dels nens.
El Banc dels Aliments és una fundació que lluita des del 1987 contra el malbaratament alimentari com a resposta a la fam. La funció dels bancs d’aliments és recuperar tots aquells aliments que no són comercialitzables però sí que són consumibles, i distribuir-los entre les persones que els necessiten.
A Barcelona i la seva àrea metropolitana, unes 130.000 persones reben l’ajuda alimentària del Banc dels Aliments, que recull aliments d’unes 400 empreses que per diferents motius no els poden comercialitzar però que són aptes per consumir. Els reparteix a més de 500 entitats benèfiques que els distribueixen entre persones necessitades d’aquí; se n’assegura així, una distribució justa. El banc gestiona unes 70 persones voluntàries que fan possible el pont solidari entre empreses i persones necessitades.