dimarts, 4 de març del 2008

L’Ajuntament de Masquefa contra la natura

S’estan carregant un farigolar esplèndid i preciós

Aquests dies a Masquefa s'estan carregant un dels farigolars més esplèndid i preciós de tota la contornada. En molts pocs dies han arrasat gairebé la meitat del Turó de la Farigola i s’han carregat gairebé tot el seu farigolar. Una salvatjada brutal que és pot anar a veure in situ i que també podeu veure en les fotografies que s'acompanyen.
'Amics arbres · Arbres amics' ha reclamat a l'Ajuntament de Masquefa i a la Generalitat de Catalunya que s'aturi aquesta brutal agressió al territori i al medi natural i que es restauri aquest paratge i el torni a deixar tal com estava i que es catalogui com a paratge natural protegit.
'Amics arbres · Arbres amics' també demana a tota la ciutadania que faci la mateixa reclamació a l'Ajuntament de Masquefa i a la Generalitat de Catalunya.
Tot això és el que diuen 'Amics arbres · Arbres amics':

La destrucció de la natura a Masquefa
Fa uns quants anys a Masquefa es podien recollir tota mena de herbes remeieres i plantes silvestres mengívoles gairebé al darrera mateix de les cases, ara això ja no es pot fer. Una urbanització exagerada, maldestre i gens respectuosa amb el territori i la natura, l’abocament de runes, trastos i porqueries de tota mena per tot el territori, caques de gos i tiferades de persones a dojo, el pas incontrolat de tota mena de vehicles de motor pel mig dels camps i de la muntanya, la desídia de les administracions públiques que haurien de vetllar per tal que tot això no passés, ens han portat que tot això s’anés perdent i cada vegada s’hagi d’anar més lluny per trobar-ne.
Fins fa pocs dies un dels pocs indrets on encara s’hi podien trobar herbes remeieres i aromàtiques era un turó just a l’altre banda de la carretera i a sobre mateix del torrent de la malesa. En aquest turó hi havia un farigolar esplèndid i preciós, acompanyat de moltes altres plantes, unes grans mates de romaní que florien durant tot l’any, flors de sant Joan, boix i moltes altres menes de plantes, algunes oliveres, alguns ullastres, alguns pins, tot un regal de la natura. Durant tot l’any, molta de la gent que sovint van a passejar pel camp i a fer caminades s’aturaven en aquest indret per a sentir les olors i contemplar i gaudir d’aquest bé de la natura. Un paratge que molta gent ja anomena el turó de la farigola i que podeu contemplar en les següents fotografies:
·
·
De l’estiu cap aquí a Masquefa s’estan fent uns moviments de terres impressionants, s’està aplanant el territori i colguen torrents i llencen terres als marges d’una manera que és molt estrany que algú hagi signat els informes d’impacte ambiental, que les diverses autoritats competents ho hagin pogut autoritzar i que s’estiguin complint les normes de protecció ambientals i del territori.
Ara li ha tocat al turó de la farigola, en molts pocs dies han arrasat gairebé la meitat d’aquest turó i s’han carregat gairebé tot el seu farigolar. Una salvatjada brutal que podeu anar a veure in situ i que també podeu veure en les fotografies de sota aquest paràgraf:
·
·
Els que han autoritzat aquesta brutalitat i els que ho estan fent ens demostren que no tenen cap mena de respecte per la natura i que no els importa gens la gent de Masquefa. No es pot actuar impunement d’aquesta manera. Reclamem que aturin aquesta brutal agressió al territori i al medi natural i que restaurin aquest paratge i el tornin a deixar tal com estava i que es catalogui com a paratge natural protegit.
·
Ajudem a salvar el Turó de la Farigola de Masquefa
‘Amics arbres · Arbres amics’ ja ha demanat a la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Masquefa que s’aturi d’immediat aquesta brutal agressió al Turó de la Farigola i que restaurin aquest paratge i el tornin a deixar tal com estava. A tots vosaltres, amics i amigues que ens llegiu, us demanem que us afegiu a la nostra petició. Aquí sota us posem un possible redactat de petició i les adreces electròniques on s’haurien d’enviar amb la màxima urgència. Cal fer tot el que sigui possible per tal de salvar el Turó de la Farigola de Masquefa.

Salveu el Turó de la Farigola de Masquefa
[ vicepresident@gencat.cat; consellerbaltasar@gencat.cat; conseller.ptop@gencat.cat; masquefa@diba.es; mernissicc@diba.cat; gomezmen@diba.cat ]
Generalitat de Catalunya,
Ajuntament de Masquefa,
Hem vist que s’està destruint de manera brutal el Turó de la Farigola de Masquefa. Aquest paratge era fins fa pocs dies un dels pocs indrets on encara s’hi podia trobar un farigolar esplèndid i preciós i també tota mena de herbes remeieres i aromàtiques i d’altres plantes i arbres. Un paratge on molta gent hi anava per a sentir les olors i contemplar i gaudir d’aquest bé de la natura. Per això reclamem que aturin aquesta brutal agressió al territori i al medi natural i que restaurin aquest paratge i el tornin a deixar tal com estava i que es catalogui com a paratge natural protegit. Ben cordialment.
·
· La destrucció de la natura a Masquefa · Amics arbres · Arbres amics ·

15 comentaris:

Copons_en_lluita ha dit...

Com sempre, l'especulació arrasa amb tot i per sobre de tot. Més val que ens n'anem fent la idea i ens deixem d'idees bucòliques de natura, paisatge, herbes remeieres... Això ja no es porta i només interessa a quatre hippies que estan contra el progrés. Fem-nos, doncs, capitalistes i consumistes de tot cor, adorem el Deu formigó i col.laborem en tot el possible en fer de Catalunya un país de progrés pioner a Europa... I quan volguem veure plantes i animals, un documental del Nathional Geographic i avall... I viurem tots més contents i tranquils en el nostre nou xalet adosat amb 400m2 de jardí i piscina.

Anònim ha dit...

El Sr. Xavier Boquete vol construir la piscina coberta al Turò, jo crec que la piscina es molt necesaría pero tambe crec que el Turò es la darrera zona verd de Masquefa i que no hem de renunciar a ella. Demà a les 19 hores s´ha convocat un ple al ajuntament per a reconvertir el Turo de zona verd a zona esportiva edificable. DEMA TOTS AL AJUNTAMENT A DIR NO!!! a aquesta monsturisitat.

Anònim ha dit...

A tot això de l’arrasament del Turó de la Farigola, el colgament dels torrents i el llançament de terres i runes als marges, el que cal fer és denunciar-ho a la fiscalia del medi ambient.

Anònim ha dit...

I que us esperàveu?
Em sembla que tothom ho sabia que si manaven el Boquete i el Moraben passarien coses com aquestes i encara de més grosses.
La gent de Masquefa ho va decidir així.

Anònim ha dit...

este turo es propiedad privada y no tiene ningun tipo de proteccion
tiene la calificacion de rustico
este movimiento de tierras lo esta haciendo el propietario del terreno

Anònim ha dit...

I els moviments de terres d’aquesta embargadura que ho aplana tot i elimina el turó no ho han d’autoritzar les administracions públiques?

Anònim ha dit...

A mi se’m glaça el cor quant veig aquestes coses.
No tenen vergonya ni anima.

Anònim ha dit...

Es mejor lo que hacían los socialistas nada de nada porque los que nadan no se ahogan

Anònim ha dit...

I qui és el propietari d’aquest turó?
Algun dels que van pagar la campanya al Boquete?

Anònim ha dit...

MOLT BÉ!!!!!! (VISCA ELS GOBERNANTS DE MASQUEFA)QUINA VERGONYA!!!!!. poques zones verdes que hi ha aquest poble i a sobre se les carreguen...... despres ja poden anar predicant.al final tot masquefa serà un bloc d´asfalt.

Anònim ha dit...

Senyor Regidor:

El que sigui l'amo del turó el que faci les obres no vol dir que els que hi han donat els permissos en siguin innocentes.
Si vostè ha donat aquests permissos d'obres sense assabentar-se del mal que aquest propietàri fa a la natura i al poble, vol dir que vostè no és ni de lluny un regidor consequent amb el vostre càrrec.

Faci el favor d'aturar les obres i de refoestar aquesta zona , que ja esta bé de tenir irresponsables a l'ajuntament. Un regod@r de medi ambient sobre tot ha de ser una persona que vetlli per la natura i sàpiga que té entre mans, no un ignorant de l'ecologia.

Anònim ha dit...

estamos haciendo desaparecer todos los bosques y campos de viñas, con lo bonito que es ver zonas verdes, todo por construir bloques de viviendas aprecio de oro y atrapar a la juventud el resto de sus vidas en una hipoteca que no tiene marcha atras. y luego este pueblo esta preparado para tanto servicio. vas al medico y te dan hora para dentro de una semana estando enfermo,es hoy cuando me duele no mañana.en que pais vivo yo, que para curarme tengo que ir pagando.

Anònim ha dit...

crec que n'estem fent un gra massa!! Benvinguts al mon real!!! Masquefa com altres pobles de la segona corona metropolitana ha crescut, tenim uns 8000 habitants, i els vilatans necessiten que s'els doti de serveis públics, entre ells les instal.lacions esportives, Fa falta o no més equipaments esportius?, si fan falta aquest és l'objectiu d'aquesta obra pública, si això sacrifica el turó de la farigola, no hi ha mes remei que anar-la a buscar una mica mes lluny, no crec que fer un rebaix per donar mes serveis públics sigui ni el principi ni el final de res. Llocs per passejar n'hi segueixen havent molts. No es tan greu

Anònim ha dit...

Convido a tots els amants de la natura i el medi ambient que busquell espais idel.lics naturals de Masquefa, que en la seva cerca aprofitin per anat teien verdisses dels boscos abandonats de Masquefa i vagin recuperant zones que es dificil accedir perque la manca de pagesos ha fet que ningu seguis fent aquesta feina, aixi tambe evitarem incendis i segurament tindreu el suport de l'Ajuntament en tan noble tasca, aixo si caldra caminar una mica mes, pero tenint en compte els problemes de sobrepes de la població segur que també serà molt saludable.
No crec que aquest govern que fa tanta por del sr Boquete i sr. Moraben us posin cap problema!!!
I ja que es demana declarar protegit el turo de la farigola, seria un detall que la familia Vilaclara obrís el bosc de l'Alzinar al poble, un altre entorn de la natura molt sentimental pels masquefins.
Els altres poden seguir encomanant-se a Santa Teresa de Masquefa, a veure si desde les altúries ens envia algun miracle i ens venen inversions que valgun algo de la Generalitat, amén

Anònim ha dit...

Creo que las inversiones ya han llegado otra cosa es que las ejecuten y no pongan más problemas. Que yo sepa la subvención del CAP está aprobada, así como la llei de barris y de urbanizaciones, la subvención para la Rogelio, la del instituto etc etc etc... Al gobierno actual no le interesa ejecutarlas tal cual estaban previstas y eso retrasará todas las inversiones de las que hablas pero eso ya lo sabiamos que pasaría o tu no?

Juan.