dilluns, 24 de març del 2008

Troben uns esquelets en un túnel de Masquefa

Trobats els esquelets d’uns cadàvers en el túnel d’un soterrani de Masquefa

La setmana passada es van trobar al carrer Serralet de Masquefa els esquelets d’uns cadàvers en el túnel del soterrani d’una casa que es va enderrocar.
El túnel on es van trobar aquests esquelets anava del soterrani d’una casa cap al soterrani de la casa del davant, a l’altre banda de la carretera. La gent d’aquest barri diuen que es coneixia de sempre l’existència d’aquest túnel i que antigament es deia que es feia servir per amagar-se en els temps de les batalles carlistes. Sembla que últimament aquest túnel estava tapiat i no s’hi podia accedir.
El més passat aquesta casa es va enderrocar i ara, una vegada tretes les runes, van obrir la paret que tapava el túnel i va ser aleshores que hi van trobar els esquelets. Sembla que primer hi van trobar l’esquelet d’un home i després hi van trobar l’esquelet d’una dona. Tot hi que últimament hi ha qui diu que s’hi han trobat més esquelets i que un d’ells és un cadàver partit pel mig i emparedat.
La falta d’informació oficial sobre tot aquest macabre assumpte han desfermat a Masquefa tota mena d’especulacions sobre el nombre de cadàvers que hi podria haver en aquest túnel, sobre qui podrien ser i sobre les causes que es van produir per tal que hi haguessin aquest cadàvers en aquest indret. La gent espera que les autoritats competents donin ben aviat tota la informació que tinguin i que aclareixi tota això.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

i es deixaran perdre aquests tunels soterrats?

Anònim ha dit...

Alsa! Vinga! Que aquí hi cap tot! Per favor... Deixeu d'inventar-vos la història d'aquest poble! Això del túnel carlí fa una gràcia que esgarrifa. Hi havia dos germans que vivien a banda i banda de carrer i aquest túnel va ser un recurs econòmic de tresllat que es van idear (com altres dues famílies del poble). Haurieu de ser una mica més crítics amb les informacions basades en contes de fades i, si no, digueu qui és l'autoritat popular que assegura tot això i la guerra carlina a la qual us referiu. Només us faltava d'incloure el tresor i la monja emparedada...

Qui vulgui saber més que vagi a la rectoria i busqui els testaments dels propietaris d'aquestes cases (any 1778 i 1821)i veurà el què sobre el túnel. Aquí els carlins es van amagar en una altra casa del poble (al carrer Montserrat) i no en un túnel, precissament.

Anònim ha dit...

Jo no sé si hi havia o no un túnel, el que puc dir és que la història dels esquelets és 100% real, ja que per desgràcia m'ha tocat de molt a prop...