diumenge, 9 de març del 2008

La Comissió de Seguiment de l'Abocador

Es va fer la primera reunió després
de les ultimes eleccions municipals

Comunicat de la coordinadora d'afectats
El passat dijous dia 6 de març va tenir lloc a Hostalets de Pierola, després d'un any de demora, la trobada de la Comissió de Seguiment sobre l'Abocador de Can Mata, el més gran de Catalunya.
Van assistir-hi els alcaldes d' Hostalets de Pierola i Masquefa, els regidors de medi ambient d'Esparreguera, Masquefa , Hostalets i Piera, Mª Dolors Berral, Rosa Vidal i Joan Mas, representats de la Coordinadora d'Afectats, delegats de la Junta de Residus, de l’àrea metropolitana i de Cespa-Ferrovial, empresa que gestiona l'abocador, a més d'altres persones assistents con a oïdors.
La reunió va tenir un caràcter renovador en quan es refereix al reemplaçament de l'alcalde d'Hostalets Pere Barbado, antic alcalde d’Hostalets pel nou, Sr. Jordi Calpe. També va ser ordre del dia la renovació dels estatuts de la Comissió de Seguiment.
La polèmica va sorgir quan els membres de la Coordinadora vam posar sobre la taula la necessitat del tancament de l'abocador i de trobar ubicacions més adients per aquesta mena d’instal·lacions, així com la negativa per par de Mª Dolors Berral a firmar uns estatuts que no serveixen de res als afectats, ja que a la fi és la Generalitat la que te plenes competències sobre aquestes instal·lacions i no es compta amb els afectats per res, i va considerar una pantomima aquesta manera de fer les coses.
Tampoc va trobar coherent firmar uns estatuts que recullen el seguiment de l'Ecoparc, ja que aquest ha estat aprovat, organitzat i projectat sense cap mena de consulta als afectats i passant per sobre de la voluntat d'ells.
En tot moment i aprofitant la presència dels delegats de la Generalitat un cop més es va demanar el tancament del dipòsit, ja que fer un seguiment sobre un abocador comptant només amb els informes que els tècnics de la Generalitat elaboren no és de la confiança dels membres de la Coordinadora.
Encara que es va proposar una comissió de tècnics anomenats per la resta dels membres de la Comissió no es tindrà mai un control adequat sobre un abocador de tan grans dimensions.
La Coordinadora creu que ja n'hi ha prou d'abocador i que amb la Comissió de Seguiment el que es pretén es tenir el vist i plau de totes les parts i com a conseqüència una legitimació del dipòsit.
Coordinadora d'afectats per l'abocador d'Hostalets de Pierola

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa uns anys l'abocador era culpa de CiU, crec recordar que es rumurejava que un fill de Pujol el dirigia i no se quantes coses. Estem al segon mandat del tripartit, i els ecologistes (d'ICV) manen i son els responsables directes, que ha canviat? Vaia ecologistes que tenim, tots son iguals, pensem'hi quan ens demanen que ens manifestem!!

Anònim ha dit...

Hola sòc la Mª Dolors;

Mai s'ha dit que era un fill d'en Pujol qui dirigia l'abocador, es deia i es diu que un fill de Pujol era accionista directe de l'abocador. És veritat que l'abocador és una merda que els polítics siguin del partit i del color que sigui no en volen trepitxar, per això el tenim, i cada día més gran. També és veritat que si la gent de Masquefa es posés d'acord i anessim tots a una, una altre cosa sería.
Així estimat anònim, no és culpa dels ecologístes que estem lluitant per fer un mon més net, es culpa de tots, de politics, i de la la gent que no es vol bellugar, i que vol que sempre en sigui un altre el que els hi tregui les castanyes del foc.
En vols venir tú a ajudar-nos per tancar-lo, estaríem molt contens de comptar amb una persona més.

Et recordo, que n'hi ha gent que está lluitant sense cap mena de recompensa econòmica per que tots em tinguem un mon més habitable. Diga-li als politics de Masquefa perquè no surten ells a manifestar-se en contra d'aquesta muntanya de merda que hi tenim al costat. T'aseguro que la seva resposta et sorprenderia.


Una salutació.