dissabte, 1 de març del 2008

De Capellades a Blanes

La pilota comença a rodar…

Joan Pinyol presenta ‘Pilota de set’ a Blanes

Durant la Festa d’entrega dels Premis Recull 2008, que tindrà lloc a Blanes demà diumenge 2 de març i a banda del lliurament dels diferents guardons d’aquesta darrera edició del certamen, es farà la presentació pública dels llibres de narració, poesia i teatre que fa un any van resultar guanyadors.
Entre aquests es presentarà per primera vegada Pilota de set, el novè llibre de l’escriptor capelladí Joan Pinyol que acaba d’editar Proa.
Pilota de set, que va obtenir el premi de Narrativa de la XLIII edició dels Premis Recull, posa en circulació set narracions protagonitzades per set cotxes que es desplacen entre Manresa i Vilafranca del Penedès per l’anomenat Eix Diagonal que algun dia ha d’enllaçar de manera directa la capital del Bages amb Vilanova i la Geltrú. Al llarg del trajecte, doncs, es dibuixen amb força ironia les misèries i les grandeses d’uns conductors que no paren de retrobar-se en ple camí i als quals els espera un final comú que segur que no havien somiat mai. I tot a través d’un escenari real prou conegut, motiu pel qual, pels volts de sant Jordi, l’escriptor capelladí durà a terme diferents presentacions del seu nou llibre tant a la comarca com a les poblacions que apareixen de manera directe en el seu nou recull de contes.
Per començar, tots els assistents a la Festa dels Premis Recull 2008 seran obsequiats amb un exemplar del nou llibre de Joan Pinyol, que ja s’ha començat a distribuir a les llibreries.