dimecres, 19 de març del 2008

Primers auxilis a l’Institut de Piera

El mes de febrer

Tot el professorat de l’IES Guinovarda de Piera fa tallers de primers auxilis

El passat mes de febrer es van celebrar a l’institut de Piera diversos tallers de primers auxilis adreçats al tot el professorat del centre i impartits per vuit professionals mèdics pertanyents al Grup de Docència del Servei d’Atenció Primària de l’Anoia. L’activitat, inclosa en el Pla de Millora i Suport que s’aplica al centre des del curs passat, responia a una demanda del mateix professorat per tal de tenir les nocions indispensables per poder actuar de la millor manera en casos de malestar físic evident de l’alumnat per causes desconegudes o davant de ferides i contusions diverses. En aquest sentit i setmanes abans de la realització dels tallers, el professorat de l’IES Guinovarda va omplir un qüestionari en què s’indicaven els casos que es volien treballar en aquestes sessions teòriques i pràctiques, a partir dels quals els responsables de la jornada van organitzar els següents tallers :
1. Contusions i ferides (a càrrec de Núria Boltà –infermera de l’ABS de Capellades- i Núria Guirado (infermera de l’ABS de Piera), 2. Lipotímies, cops de calor, epilèpsia i diabetis (a càrrec de Pilar de Millan (infermera de l’ABS de Calaf i de Piera- i Marta Berga -infermera de l’ABS de Calaf- ) 3. Intoxicacions –ansietat (a càrrec de Montse Ciurana –metgessa de família de l’ABS d’Igualada)i 4. Reanimació càrdiopulmonar (a càrrec dels metges Sergi Hijazo Prades –TTS- i Adolf Castro Carreras –DUI-). Tot plegat sota la coordinació de la metgessa Aurora Garriga, de l’ABS de Capellades.
Durant els tallers, que van tenir un caràcter principalment pràctic, el professorat de l’IES Guinovarda va rebre assessorament directe del millor que cal fer en cada cas i també li fou lliurat un dossier explicatiu de tots els aspectes treballats. Des de l’ IES Guinovarda es valoren molt positivament aquestes sessions informatives sobretot perquè contribueixen a solucionar situacions que, de tant en tant, també formen part del dia a dia de les activitats del centre i que complementen el programa Salut-Escola que també està actiu des de fa un parell de cursos.