dissabte, 7 d’abril del 2007

Diversos detinguts a l’Anoia

Per tràfic de drogues i per robatori

Els Mossos han detingut
diverses persones a la comarca

Aquests últims dies, els Mossos d'Esquadra d’Igualada han detingut diverses persones a la comarca de l’Anoia, amb el resultat de dues persones ingressades a la presó per ordre judicial.

Presó per un traficant de drogues de l'Anoia
Els Mossos d'Esquadra d’Igualada van detenir el passat divendres, 30 de març, Fernando MM de 27 anys i veí d’Odena, Javier VL de 31 anys i veí d'Igualada i Jesús Maria RF de 25 anys i veí d'Igualada com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.
La investigació es va iniciar el passat mes de gener per la denúncia per amenaces presentada per una persona que feia més d'un any havia comprat 500 grams d'haixix per al seu consum a un traficant, que va identificar com Fernando. Aquella compra, segons el denunciant, l'hauria fet acompanyat d'un altre home que no hauria pagat la part d'haixix adquirida. Segons la denúncia, l'home que sí va pagar l'haixix va rebre amenaces reiterades per part del traficant, qui li exigia que pagués la part d'haixix no cobrada i va rebre la visita de dos individus que el van amenaçar dient que si no pagava li tallarien el coll.
Davant d'aquesta situació, l'home va decidir denunciar els fets als mossos i en un reconeixement fotogràfic va identificar Fernando MM com la persona a la qual li va comprar la droga i de la qual estava rebent amenaces.
Per part de la Unitat d'Investigació es va iniciar una vigilància i seguiment de Fernando MM per comprovar la seva possible implicació en la venda de substàncies estupefaents. Els agents van observar que aquesta persona es desplaçava amb un vehicle, sempre realitzant una conducció evasiva i prenent moltes precaucions i mesures de contravigilància.
El passat divendres, 30 de març, desprès d'un mes i mig d'investigació, els mossos van realitzar una entrada i registre en un domicili de la Travessia Sant Joan Domènec d'Igualada. En l'escorcoll van intervenir uns 25 grams de cocaïna i més de 500 grams de marihuana, així com bàscules per l'elaboració de dosis de drogues, productes químics per l'adulteració de substàncies estupefaents i material divers.
Arran de les investigacions, els mossos van descobrir que Fernando MM venia presumptament substàncies estupefaents a joves d'Igualada, Odena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, motiu pel qual el van detenir juntament amb Javier VL i Jesús Maria RF, com a col·laboradors. Amb aquestes detencions, els mossos donen un cop definitiu a una banda local de joves de la comarca de l'Anoia que es dedicaven al tràfic de cocaïna, èstaxi i haixix.
Tots tres detinguts van passar a disposició judicial el passat dilluns, 2 d'abril. El presumpte responsable de la venda de drogues, Fernando MM, de 27 anys, va ingressar a presó, i els altres dos detinguts Javier Vl i Jesús Maria RF van quedar en llibertat amb càrrecs.

Presó per 3 robatoris amb violència i intimidació a Igualada
El dimecres, 4 d'abril, els Mossos d'Esquadra d'Igualada van detenir Carlos NM, de 28 anys, nacionalitat espanyola i veí de Vilanova del Camí, com a presumpte autor de diversos robatoris amb violència i intimidació a la comarca de l'Anoia.
El passat dimarts, 3 de març, es van produir dos robatoris amb intimidació, gairebé seguits, a Igualada. En el primer cas, un jove armat amb un ganivet va intimidar un ciutadà i li va robar els diners que duia. Poc després, una persona que responia a la mateixa descripció va aprofitar que un conductor es trobava aturat amb el seu vehicle en un semàfor per entrar al l'interior del cotxe, armat amb un ganivet, i de manera violenta fer fora el conductor i fugir a tota velocitat. Tot seguit, i gràcies a un ràpid dispositiu policial dels mossos, es va poder localitzar el vehicle sostret, que havia patit un accident. Els agents van fer recerca per la zona i finalment van poder identificar i detenir l'autor dels robatoris.
De les investigacions policials s'ha pogut determinat que aquest individu també havia comès un altre atracament, concretament en un bar d'Igualada. En aquesta ocasió anava armat amb un pistola d'aparença antiga. El detingut, amb múltiples antecedents, va ingressar a presó el dijous, dia 5 d’abril, per ordre judicial.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Només amb el que passa a la comarca que ja hi hauria prou arguments per a fer una sèrie de pel·lícules de policies d’aquestes que fan a la televisió.