dimecres, 17 de gener del 2007

Les obres del tren causen esquerdes

Els veïns afectats estan molt preocupats
Apareixen esquerdes en cases properes a les obres del tren

Han aparegut esquerdes en cases properes a les obres del nou vial que uneix el carrer Virolai i el carrer Picasso i que passa per sobre la via del tren a Masquefa.

A finals de l’any passat el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat va iniciar les obres del vial que connectarà el carrer Virolai, al costat nord de la via, amb la cruïlla del Passeig de la via i del carrer Picasso, al costat sud de la via dels FGC, del Projecte de supressió del pas a nivell PK 25.280 al carrer Montserrat de Masquefa.
Al cap d’uns dies de començar les obres, alguns veïns dels carrers pròxims, sobretot del carrer del Forn i del carrer Creuta, van començar a estar preocupats pels tremolors de les seves cases en els moments que estaven treballant en aquestes obres, això sumat al neguit i la molèstia d’estar tants dies i tantes hores dintre una casa que no para de moure’s i tremolar. I al cap de pocs dies més van començar a aparèixer esquerdes en alguns d’aquests edificis. Els veïns afectats, alarmats per aquesta situació, van avisar de seguida de l’aparició d’esquerdes a les seves cases. A rel d’això, tècnics del Departament de Política Territorial i Obres Públiques van anar a inspeccionar les cases. De moment aquestes obres estan parades.
Últimament les molèsties, sorolls, tremolors, esquerdes i ensorraments sembla que siguin elements inseparables de qualsevol obra de qualsevol administració pública. Cada vegada més, a molta gent ens sembla que les coses no es fan prou bé i que moltes obres només les fan per afavorir les grans empreses constructores i que algunes d’aquestes obres són totalment prescindibles. Potser caldria que els que decideixen es paressin a pensar si les coses s’estan fent bé i per l’interès i benefici del conjunt de la ciutadania i potser caldria millorar els projectes i els estudis previs que calguin per a garantir la seguretat de la població i minimitzar els riscos i les molèsties. I en aquest cas, igual que en tots els altres, cal que l’administració garanteixi la màxima transparència i els ciutadans afectats tinguin totes les garanties.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que el “Diari de Masquefa” fóreu els primers que vau explicar això i vau donar aquesta noticia, desprès ho van fer els altres diaris i les televisions.
Molt bé.

Anònim ha dit...

DONCS ELS QUE ESTAN AMB EL SOTERRAMENT DEL TREN QUE ES VAGUIN PLANTEJANT SI NO S´ELS ENSORRARA LA CASA