dimecres, 17 d’agost del 2005

Masquefa d’Alboraia

A l’horta Valenciana

200Masquefa és una vila de l’actual comarca de l’Anoia, als límits de les comarques de l’Alt Penedès i el Baix Llobregat. Però també hi ha d’altres llocs amb el nom Masquefa. D’aquests altres segurament que el més important és la Masquefa de la població d’Alboraia, a l’horta Valenciana. Això és algunes de les coses que diu el portal del Diari Parlem sobre Alboraia :
"
Alboraia és una de les poblacions més destacades de l'Horta Nord, que conserva tot el sabor típic dels pobles de l'horta valenciana, de fet se li definix com "El portal de l'Horta Nord.
Limita al nord amb els termes municipals d'Almàssera i Meliana, al Sud amb la ciutat de València, a l'oest amb Tavernes Blanques i a l'est amb la Mar Mediterrànea que banya aproximadament 4 quilòmetres de platges, des de l'anomenada "Platja Nord", que limita amb les noves platges condicionades de Meliana, fins a "La Patacona", platja veïna de la "Malva-rosa", una de les platges urbanes de la ciutat de València.
El terme municipal encara conserva àmplies zones d'horta, amb cultius intensius que constituïxen la riquesa fonamental que sempre ha tingut esta terra. A mesura que passen els anys, l'extensió d'horta s'ha anant reduint, a causa de la "pressió" urbanística, de diverses polítiques econòmiques de caràcter estatal i autonòmic i de l'erròniament anomenat "progrés".
No obstant això, atés que hi ha eixes grans zones de regadiu, el terme es dividix en huit partides: Calvet, Dessamparats, Mar, Massamarda, Masquefa, Miracle, Savoia i Vera.
"

· Més sobre Alboraia :
· Article del Diari Parlem
· Alboraia a Viquipèdia
· Alboraia a L'Horta
· Dimonis de l’Avern · Alboraia
· Alboraia on-line
· Ajuntament d’Alboraia
·

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracies per la reerencia i el enllaç a "Alboraya-online".

Salutacions!