dissabte, 21 de març del 2009

"Ser o no ser" al Tocat d'Alboraia

Diumenge 22 de març del 2009

El Tocat d'Alboraia
projecta
"To be or not to be"
(Ser o no ser)
d'Ernst Lubitsch


Diumenge que vé, 22 de març, el Tocat d'Alboraia convida a gaudir de la pel·ícula d'Ernst Lubitsch "To be or not to be" (Ser o no ser), 1942, USA, 100’, protagonitzada per Carole Lombard, Jack Benny, Robert Stack, Felix Bressart, Lionel Atwill, Stanley Ridges, Sig Ruman, Tom Dugan, Charles Halton, Henry Victor, Maude Eburne, Halliwell Hobbes, Miles Mander. La projecció començarà puntualment a les 5 de la tarda.
Sens dubte, una de les millors comèdies que s'han filmat. La pel·lícula satiritza, de forma brillant, el nazisme. El seu humor negre i corrosiu, els brillantíssims gags, els seus excel·lents actors i una genial posada en escena, converteixen aquesta obra en un clàssic indispensable.
Ser o no Ser; la vida dins del teatre, i el teatre com a mitjà de supervivència. La representació de la realitat, i la realitat suplantada per un paper improvisat. Polònia, la invasió nazi, espies, actors... actors als quals els ha tocat representar el paper més important de les seues vides, el de veritables espies membres de la Resistència.
Aquesta pel·lícula de Lubitsch és una sàtira sobre el nazisme en la qual una companyia polonesa de teatre es veu obligada per la censura, a l'envair Polònia l'exèrcit alemany, a canviar la seua interpretació d'una paròdia sobre Hitler per una obra de Shakespeare, Hamlet. Però a l'entrar en escena un espia que té una certa informació que pot perjudicar la resistència polonesa, aquesta companyia tindrà l'oportunitat d'interpretar en la realitat els seus anteriors personatges i impedir així que aquest espia arribe a informar els alemanys. A l'estat espanyol va estar prohibida la seua exhibició pel règim de Franco durant molts anys.
Tràiler pel·lícula, discurs final :
Plànol de com arribar-hi, clica al damunt per obrir el plànol més gran.