dijous, 5 de març del 2009

“Las 13 rosas” a Masquefa

Diumenge 8 de març del 2009

Cine-fòrum a Masquefa
amb “Las 13 rosas”
de Emilio Martínez-Lázaro


El proper diumenge dia 8 de març en commemoració del Dia de la Dona, a la Sala CTC de la Rojo de Masquefa, a les 6 de la tarda, es farà un cine-fòrum amb la pel·lícula “Las 13 Rosas” de Emilio Martínez-Lázaro, intervendrà en Dani García, historiador i coordinador de l’espai de debat Cafès amb Història.
“Las 13 rosas” és una pel·lícula dirigida per Emilio Martínez-Lázaro, Esp. 2007, 132’, guió de Ignacio Martínez de Pisón, història de Pedro Costa, Ignacio Martínez de Pisón, Emilio Martínez-Lázaro, música de Roque Baños, interpretada per Pilar López de Ayala, Verónica Sánchez, Marta Etura, Nadia de Santiago, Bárbara Lennie, Goya Toledo, Gabriella Pession, Félix Gómez, Fran Perea, Enrico Lo Verso, Miren Ibarguren, Asier Etxeandía, Alberto Ferreiro, Luisa Martín, Secun de la Rosa, Adriano Giannini, Gabriella Pession. La pel·lícula “Las 13 rosas” està basada en uns fets reals i està inspirada en el llibre 'Trece rosas rojas' de Carlos Fonseca.
L'1 d'abril de 1939, amb l'entrada a Madrid de les tropes de Franco, es va donar per acabada la guerra civil espanyola. Molts republicans van fugir del país tement la dura repressió que començaria aleshores. Però d'altres no van poder o no van voler abandonar Espanya. Entre ells hi havia les noies que protagonitzen aquesta història real. Eren 13 i van ser detingudes sota l'acusació d'ajuda a la rebelió i d'haver planejat un atemptat contra Franco. Les 13 joves van ser condemnades a mort i foren afusellades a la matinada del 5 d’agost del 1939.
Tràiler pel·lícula: