dijous, 5 de març del 2009

“Aigua (Water)” a Piera

Diumenge 8 de març del 2009

Cinèfils de Piera
projecta
“Water (Aigua)”
de Deepa Mehta


El grup Cinèfils de Piera convida a veure, el proper diumenge dia 8 de març, a la Sala Polivalent del Casal per a Joves i Grans a 2/4 de 7 de la tarda, en commemoració del Dia de la Dona, la pel·lícula “Aigua (Water)” de Deepa Mehta, Canadà-Índia, 2005, 112’, interpretada per Seema Biswas, Lisa Ray, John Abraham, Sarala Manorma, Waheeda Rehman, Kulbushan Kharbanda, Raghuvir Yadav.
"Aigua" és una pel·lícula sobre la humiliació de les vídues a l'Índia, el film, que situa l’acció l’any 1938, retrata la desigualtat entre els homes i les dones, a través de la història d’una dona, Chuyia, que s’ha de casar per conveniència. “Aigua” de Deepa Mehta, escollit per Amnistia Internacional com la millor pel·lícula de l’any 2006 i apadrinada per Salman Rushdie, mostra la incidència de les creences religioses en la organització de la societat entre homes i dones. Una nena de vuit anys, Chuyia, s’ha de casar per conveniència als vuit anys, i es queda vídua poc després. Per aquest fet, segons les creences hindús, és condemnada a anar a un espai de sacrifici amb altres vídues, la resta de la seva vida. S’ha de rapar el cabell i portar una túnica blanca com a símbol de la seva condició social.
Explicar aquesta història, situada a l´època de l´Índia colonial, va representar un gran esforç a la directora Deepa Mehta. Després d’aconseguir tots els permisos i que el Govern indi li aprovés el guió, el rodatge va començar a Benarés l’any 2000. Però de res li van servir tants tràmits. Se la va acusar d’anar en contra de la religió hindú. El rodatge es va aturar quatre anys per la pressió de grups extremistes hinduistes. Però l'equip va marxar de l'Índia a Sri Lanka i allà va acabar-la.
Tràiler pel·lícula: