divendres, 20 de març del 2009

“Pilota de set” no para de rodolar


Tres presentacions més de Pilota de set, de Joan Pinyol

Tot i que la bogeria editorial del nostre país ens vulgui fer creure el contrari, un llibre que no té ni un any encara té molt camp per córrer. Amb aquest convenciment l’escriptor capelladí Joan Pinyol continua presentant el seu novè llibre Pilota de set, amb què es va proclamar guanyador del XL Premi Joaquim Ruyra de narrativa i que ha publicat l’editorial Proa.
La propera presentació tindrà lloc a la llibreria Apeudepàgina de Barcelona (carrer Major de Sarrià, 50) avui divendres 20 de març a les vuit del vespre. Així mateix divendres 3 d’abril l’escriptor de les terres de l’Ebre Jesús Maria Tibau li presentarà el llibre a la biblioteca de Tortosa i per últim el mateix Pinyol presentarà el seu recull en el marc de la II Fira Literària dedicada a Joan Cid i Mulet, que tindrà lloc a l’EMD de Jesús (Baix Ebre) entre els 17 i 19 d’abril.
Pel que fa a la presentació d’avui divendres a Barcelona, l’escriptor capelladí hi donarà a conèixer alhora el seu desè llibre, la novel·la juvenil ambientada a Romania, Fi de Curs a Bucarest, que ha publicat l’Editorial Baula.
Aquestes presentacions continuen la ja llarga llista de llocs on Pinyol ha donat a conèixer Pilota de set, després de la llibreria Proa de Barcelona, Igualada, Capellades, el Pla del Penedès, santa Margarita de Montbui, sant Salvador de Guardiola, sant Pere de Riudebitlles, Vall-de-roures, sant Adrià del Besòs, Sitges, Cervera i Manresa. A més el llibre l’ha portat a trobar diversos lectors en diferents clubs de lectura organitzats a la capital de l’Anoia i molt recentment a Òdena. El 21 d’abril, a més, és previst que pel mateix motiu Pinyol vagi a trobar el club de lectura de santa Margarita de Montbui, també a la comarca de l’Anoia.
El que es estrany és que el capelladí Joan Pinyol, que té coneguts i alumnes a Masquefa, ni les institucions ni les associacions culturals de Masquefa, encara no l’hagin convidat a fer cap presentació aquí, a veure si es decideixen.